ŠOK ZA ŠOKOM: Prvo ispao Alkaraz, a onda Medvedev izgubio u finalu!

Novosti online

04. 10. 2023. u 16:00

Novak Đoković ne igra na turnirima u Kini ove sezone, ali tamo je prilično uzbudljivo. Danil Medvedev i Janik Siner sastali su se u finalu ATP nadmetanja u Pekingu, a italijanski teniser, koji je dan ranije savladao drugog igrača sveta, Karlosa Alkaraza, pobedio je i trećeg - bilo je 2:0, po setovima 7:6(2), 7:6(2), čime je došao do devete titule u karijeri.

ШОК ЗА ШОКОМ: Прво испао Алкараз, а онда Медведев изгубио у финалу!

FOTO: AP

Siner je od samog početka duela delovao sigurno, tokom prvog seta je dozvolio protivniku samo jednu brejk-loptu, koju je uspešno spasao, dok je sa druge strane Medvedev morao da spasava tri.

Meč je otišao u taj-brejk, u kome je italijanski teniser delovao dominantno, dozvolivši iskusnijem kolegi samo dva poena.

Drugi set je prošao u žaru velike borbe, svako je držao svoj servis, pa se ponovo otišlo u taj-brejk. Odmah na startu tog segmenta, Siner je uspeo da oduzme servis protivniku, a zatim pravi i još dva mini-brejka te pobeđuje favorita iz Rusije i stiže do titule u Pekingu.

Ovom pobedom je Italijan je obezbedio da od ponedeljka na novoj ATP listi bude četvrti na svetu, što će mu biti najbolji rezultat u karijeri.

BONUS VIDEO: Nesvakidašnja izjava Duljaja nakon pobede nad Napretkom: "Čestitam mladencima, želim im puno sreće"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini