ALKARAZ NE ODUSTAJE OD PRVOG MESTA: Imam šansu da uskoro opet budem broj jedan

Novosti online

30. 09. 2023. u 13:43

KARLOS Alkaraz učestvuje na turniru u Pekingu na kome nema Novaka Đokovića. Španac smatra da do kraja godine može da prestine na čelu ATP listi srpskog tenisera.

АЛКАРАЗ НЕ ОДУСТАЈЕ ОД ПРВОГ МЕСТА: Имам шансу да ускоро опет будем број један

FOTO: Tanjug/AP

Trenutno drugi igrač planete u drugom kolu mastersa u Kini igra protiv Lorenca Musetija i on zna da mu je svaki bod važan u trci sa velikim rivalom.

Ukoliko bi se desilo da momak iz Mursije osvoji Peking prišao bi na 0.035 poena i time smanjio zaostatak za Novakom koji trenutno ima 11.545 poena.

- Mislim da Novak brani neke poene uskoro, u ATP trci ima nekih 700, 800 bodova više. Igrajući na ova dva turnira, dok Novak ne učestvuje, imam priliku da se približim mestu broj jedan. To je značaj ova dva turnira, ako budem dobar u Pekingu i Šangaju, imaću šansu da se uskoro vratim na mesto broj jedan. Ako i ne uspem, nije sve izgubljeno, jer ima još turnira do kraja sezone - rekao je Alkaraz.

Prokomentarisao je i prvi meč u kome je pobedio Nemca Janika Hanfmana sa 6:4, 6:3.

- Osećao sam se veoma dobro. Iako je to bilo prvo kolo, osećao sam se baš dobro, kretao odlično. Zadovoljan sam izdanjem. Bio sam veoma dobar u stvarima u kojim želim da napredujem. Radio sam dosta na servisu, bio dobar na treningu. Nije mi bilo lako jer nisam baš sjajno servirao u prvom setu, imao samo dosta promašaja. Komplikovano je nositi se sa tim, ali sam meč dobro završio - zaključio je 20-godišnji Španac.

Podsetimo, Alkaraz je ove sezone od grend slemova osvojio samo Vimbldon, dok je na preostala tri najveća turnira trijumfovao Novak Đoković.

BONUS VIDEO: Sjajna atmosfera na dočeku košarkaša i Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!