KO TO MOŽE DA SRUŠI NOVAKA? Đoković je dominantan, ali Amerikanka njih vidi kao pretnju...

Novosti online

27. 09. 2023. u 19:22

NEKADAŠNjA VTA zvezda Aleksandra Stivenson odgovarajući na pitanja novinara poručila je da samo, "možda šestorica" mogu da osvoje grend slem titulu u eri dominacije Novaka Đokovića.

КО ТО МОЖЕ ДА СРУШИ НОВАКА? Ђоковић је доминантан, али Американка њих види као претњу...

Foto AP

Stivenson, nekada 18. igračica sveta, polufinalistkinja Vimbldona poručila je da je samo "šačica" igrača kadra da pobeđuje na najvećoj sceni.

Novak Đoković osvojio je tri od četiri grend slem titule ove sezone, u finalu Ju-Es opena savladao je Danila Medvedeva.

U podkastu "Meč point", Stivenson - teniska analitičarka i komentatorka ESPN televizije, govorila je o favoritima za trofeje na grend slemovima.

- Samo šačica igrača igra uzbudljiv tenis, možda i manje - možda postoji šestoro tenisera koji su kadri da osvoje grend slem u ovom trenutku, iako Novak Đoković jednostavno dominira, uz osmeh je počela Amerikanka, pa nastavila:

- Ali, u bilo kom danu, Danil Medvedev, Karlos Alkaraz, očigledno, Novak, u miks možete da ubacite i Andreja Rubljova čak iako nije prošao četvrtfinale na slemovima. Mislim, igrao je čak devet puta u četvrtfinalu, to je impresivno. Imate i Bena Šeltona, on još nije spreman da osvoji grend slem, ali ko zna. Možda mu se žreb otvori, tu je i Francis Tijafo.

Četrdesetdvogodišnjakinja, koja se povukla sa teniske pozornice 2018. godine prokomentarisala je i Lejver kup koji je Tim Amerika dobio 13:2 protiv Tima Evropa.

- Mnogo turnira se održava u ovim trenucima, mislim... Ipak je u pitanju egzibicija. Nije turnir. Plaćeni su, doduše, sigurno je da žele da pobede, ali nisam ubeđena da je sto odsto kompetitivno takmičenje. Ne znam, nisam igrala, ali verujem da učesnici pokušavaju da nađu balans između zabave i pobede. Lejver kup vode Rodžer Federer i njegov agent Toni Godsik, naravno da će biti uspešno takmičenje. Koliko je realno da uspeh ostvari i u Americi? Teško, posebno ako nastave da ga održavaju tokom fudbalske sezone (američkog fudbala, prim. aut.) U Evropi mi deluje da je dosta popularnije, rekla je Stivenson.

VONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)