"NEMA OPRAVDANJA ZA ONO ŠTO STE URADILI SRBIJI!" Novak Đoković zagrmeo, ove reči će ceo svet da čuje (VIDEO)

Novosti online

25. 09. 2023. u 18:44

NOVAK Đoković i kada ne igra uspeva da sebe uvrsti u najnovije najvažnije vesti iz sveta sporta, a ovoga puta Srbija i ono kroz šta je prošla - bila je tema njegovog obraćanja.

НЕМА ОПРАВДАЊА ЗА ОНО ШТО СТЕ УРАДИЛИ СРБИЈИ! Новак Ђоковић загрмео, ове речи ће цео свет да чује (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Dok srpski as uvećava svoj rekord po broju sedmica na vrhu ATP liste, dok se njegov najveći rival Karlos Alkaraz sprema da mu preotme prvu poziciju, u žiži javnosti, i to američke, jeste snažna Novakova poruka. O domovini, o njegovim emocijama, a sazrevanju posle detinjstva pod bombama.

"NBC 5" iz Teksasa je, naime, emitovao na društvenim mrežama deo intervjua koji je Nole dao Grejemu Bensingeru.

I taj segment, prilično snažan, odnosi se na međunarodni maltretman koji je Srbija prolazila 1999. godine, a u njemu je najbolji teniser sveta ovako započeo obraćanje:

- Kako je moguće da se velike države udruže i bombarduju jednu malu, sa bespomoćnim ljudima na ulicama i da, prosto, uništavaju sve? Ja nisam mogao da razumem to. Ne postoji nikakvo opravdanje za rat, ne postoji nikakvo opravdanje za bombardovanje, za ubijanje nekoga, za uništavanje nečijeg doma... Mislim, to je najgora vrsta okrutnosti. To je mene, a i sve u Srbiji, veoma razljutilo! Ožiljci tih emocija, tog besa, i dan-danas postoje u svima (nama iz Srbije) - rekao je najpre Đoković.

Gotovo u dahu ja nastavio:

- Ali radio sam na sebi, na tim emocijama, kako bih oprostio. Jer, morate da oprostite. Na kraju krajeva, kako bilo šta više može da vas pokreće od ljubavi, a ljubav je praštanje? To je moja životna filizofija i koliko god da je teško, na kraju morate... prosto, trebalo bi da oprostite, jer vas čeka neki sledeći korak. Idete dalje. Ako ste zarobljeni u tom momentu, šta ćete od svog života da uradite? Uvek će vas to zadržavati, sprečavati, i to ne samo u profesionalnom smislu, već i privatno, emocionalno... Teško je, stvarno je teško. Ljudi u Srbiji su mnogo propatili u poslednjih stotinak godina. Samo u Prvom svetskom ratu je više od milion Srba poginulo! Ali vidite, to je, na neki način, "sudbina" našeg naroda na ovim prostorima, ali ja još uvek verujem da to može da nas učini jačim. Ja zaista imam poštovanje prema svemu što sam doživeo u životu, jer znam da su me, naročito pomenute stvari (teškoće), učinile tako otpornim i snažnim, ali istovremeno i zahvalnim za sve što sada imam u životu - zaključio je Nole.

Kada igra Novak Đoković?

U sedmici na izmaku, Novak Đoković je obelodanio da će odigrati na tri vrlo značajna turnira do kraja 2023.

Kako je objavljeno na njegovoj zvaničnoj internet prezentaciji, Nole će do završetka sezone igrati:

1) na pariskom mastersu (od 30. oktobra do 5. novembra)

2) potom ga od 12. novembra čeka Završni masters, u Torinu,

3) a onda od 21. novembra Dejvis kup završnica u Malagi, gde Srbija želi titulu, a prva prepreka na putu ka "salatari" biće Velika Britanija u četvrtfinalu.

Novak Đoković / Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

Ako vas tenis zanima, i to ne samo ono što Novak Đoković radi - ali svakako, i sve o njemu, pratite ga uz sportske stranice portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?