POEN KOJI JE PROMENIO TENISKU ISTORIJU: Novak Đoković konačno progovorio o riternu koji je "ubio" Federera za sva vremena

Novosti online

15. 09. 2023. u 08:20

JU-ES open 2011. godina, polufinale poslednjeg grend slema u sezoni, na terenu su neprikosnoveni Rodžer Federer i momak u naletu Novak Đoković. Švajcarc je uzeo prva dva seta u polufinalu, imao dve meč-lopte, ali je na kraju bilo 6:7, 4:6, 6:3, 6:2,7:5. Srbin je udario čuveni ritern koji je promenio istoriju "belog sporta".

ПОЕН КОЈИ ЈЕ ПРОМЕНИО ТЕНИСКУ ИСТОРИЈУ: Новак Ђоковић коначно проговорио о ритерну који је убио Федерера за сва времена

FOTO: Tanjug/AP

Konačno je Novak sada progovorio o potezu od pre deceniju i duže, koji ga je vinuo i na prvo mesto ATP liste, ali i "nabio" Federeru kompleks za sva vremena.

- Očekivao sam da će da servira široko. Ne znam zašto, verovatno ću ovo prvi put reći, ali osećao sam da je to njegov izbor servisa protiv mene kada igramo u bitnim momentima. Rekao sam sebi: 'Ako servira ovde, udariću je, biću u dobroj poziciji... Što sam i uradio.' Jedan ili dva udarca mogu da promene ceo meč! - ispričao je sada Džonu Mekinrou Novak. 

 U finalu je u četiri seta pao Rafael Nadal i svet je znao da se stvara novi teniski superstar. Verovatno niko nije tada verovao da će taj momak iz Srbije biti najbolji ikada, ali deceniju kasnije je svima zapušio usta i dokazao da to i definitivno jeste.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)