DEFINICIJA LEGENDE: Ono što je Novak Đoković uradio u Sinsinatiju otklonilo je sve dileme oko toga ko je najbolji svih vremena

Novosti online

21. 08. 2023. u 19:57

NOVAK Đoković je u finalu Sinsinatija još jednom pomerio granice tenisa i pokazao da bi debata oko toga ko je najbolji igrač u istoriji "belog sporta" mogla da se okonča.

ДЕФИНИЦИЈА ЛЕГЕНДЕ: Оно што је Новак Ђоковић урадио у Синсинатију отклонило је све дилеме око тога ко је најбољи свих времена

Foto AP

Srpski as je u nestvarnom meču za trofej, najdužem u istoriju mastersa u Ohaju u kome je pobedio Karlosa Alkaraza oborio još neke neverovatne rekorde. Možda je tako poslao svima poruku da je definitivno najbolji ikad koji se latio reketa i loptice.

Naime, njemu je pehar u Sinsinatiju bio 39. sa turnira iz serije 1000 i po tom parametru je apsolutni rekorder. Takođe, postao je najstariji šampion ovog turnira.

Došao je do 95. titule u karijeri. U leđa gleda Džimiju Konorsu (109), te Rodžeru Fedreru (103) i 1.069 pobede - ispred njega su samo ista dvojica Džimi Konors (1.274) i Rodžer Federer (1251).

Veoma upečatljivo je i to da mu je ovo bila deveta ATP titula nakon što je spasao bar jednu meč loptu tokom susreta.

Priliku za novi trofej (peti ove sezone) Đoković će imati na Ju-Es openu koji se održava od 28. avgusta do 10. septembra.

BONUS VIDEO: PARIZ JE NjEGOV: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa Parizom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave