"KAKO VAM ZVUČI 15 GREND SLEMOVA?" Španac veruje u Alkaraza: Biće jedan od najvećih tenisera

Novosti online

19. 07. 2023. u 12:17

KARLOS Alkaraz uspeo je da pobedi Novaka Đokovića u sjajnom finalu Vimbldona sa 3:2, a mnogi veruju da će mladi Španac biti jedan od najboljih tenisera svih vremena.

КАКО ВАМ ЗВУЧИ 15 ГРЕНД СЛЕМОВА? Шпанац верује у Алкараза: Биће један од највећих тенисера

FOTO: Tanjug/AP

Njegov sunarodnik Felisijano Lopez veruje da će momak iz Mursije osvojiti bar 15 grend slem titula u karijeri.

- Ako uzmem u obzir sve što je već uradio, mogu komotno da kažem da će on biti jedan od najvećih. S druge strane, to je veoma rano reći. Ipak, šta kažete na 15 grend slemova? Kako vam to zvuči? - rekao je Lopez za "Skaj sports".

Nadal je kao najbolji španski igrač osvojio 22 najveća turnira u "belom sportu", a direktor turnira u Madridu ističe da je pred Alkarazom dug i naporan put da stigne do tih visina.

- Veoma je retko videti nekog sa 20 godina kao Karlos, da osvaja titule, da je u stanju da izazove Novaka Đokovića u finalu Vimbldona. Mi Španci i nismo tako moćna sportska zemlja. Ja sve ovo zovem čudom jer je retkost videti nekog kao što je Karlos, posebno u momentu kada je Rafa u finišu karijere. Ovo je sjajno za španski sport i sve druge jer se retko viđa - zaključio je Lopez.

Podsetimo, Alkaraz je pored Vimbldona osvojio i Ju-Es open prošle godine, tako da je sada na broju od dve grend slem titule.

BONUS VIDEO: DRAMA NA VIMBLDONU: Klimatski aktivisti dva puta prekidali meč

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)