OVAJ SE NE ŠALI: Karlos Alkaraz poslao kući finalistu Vimbldona i ponašanjem počeo da pridobija Engleze za sebe (VIDEO)

Novosti online

10. 07. 2023. u 21:52

VIMBLDON 2023 je tek "zakoračio" u svoju drugu polovinu, a sjajnih mečeva ima na pretek.

ОВАЈ СЕ НЕ ШАЛИ: Карлос Алкараз послао кући финалисту Вимблдона и понашањем почео да придобија Енглезе за себе (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Jedan takav priredio je najbolje rangirani teniser sveta, Karlos Alkaraz.

Posle pobeda sa po 3:0 protiv Šardija i Milera, 20-godišnji Španac je u trećem kolu izgubio set od Nikolasa Harija pa pobedio, a sada je isto uradio i protiv Matea Beretinija.

Italijan, finalista iz 2021. kada ga je u borbi za grend slem titulu pobedio Novak Đoković, ovoga puta je uvodnu deonicu rešio u svoju korist, ali to nije bilo dovoljno:

Lider ATP liste je na kraju trijumfovao sa 3:6, 6:3, 6:3, 6:3.

I, ne samo to.

Kada se Beretini u jednom trenutku okliznuo, španski teniser je odmah dotrčao da vidi kako je njegov suparnik, što je izazvalo oduševljenje publike u Londonu, koja polako ali sigurno sve više navija za najbolje rangiranog na svetu.

Čak su i oni koji su na Vimbldonu zaduženi za društvene mreže u prvi plan istakli ponašanje španskog supertalenta, i to detalj po završetku meča - kada je, zajedno sa navijačima, aplaudirao Beretiniju:

Naredni Alkrazov suparnik biće Holger Rune, koji je u zanimljivom dvoboju savladao Grigora Dimitrova.

A Nole?

Novak Đoković je, naravno, i dalje akter Vimbldona, a na tom grend slemu sada ga čeka veoma ozbiljan izazov - meč protiv Andreja Rubljova, i to bez pravog odmora posle dvodnevnog odmeravanja snage sa Huberom Hurkačom. 

Podsetimo, eventualnim osvajanjem pehara Nole bi izjednačio rekord Rodžera Federera, jedinog tenisera u istoriji koji je došao do osam vimbldonskih titula. Do tog rekorda, Nole će možda morati da pobedi i Alkaraza, sa kojim je susret moguć tek u finalu.

Ako vas Novak Đoković zanima, sve o njemu, Vimbldonu, a i generalno tenisu - pratite na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim dobrom ste mestu.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO - Sa ovih pet stvari Đoković će biti nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona