NEKO SE ZALETEO: "Srbija open" ipak (ne) odlazi sa srpskih teritorija?

Novosti online

01. 07. 2023. u 17:56

Pojedini srpski mediji su danas požurili da ojave kako će se turnir "Srbija open naredne godine održati u Bukureštu, što je potvrdio rumunski bogataš Jon Cirijak", ali... istina je, zapravo, možda i malo drugačija.

НЕКО СЕ ЗАЛЕТЕО: Србија опен ипак (не) одлази са српских територија?

FOTO: AP

Intervju koji je Cirjak dao ovih dana, a preneo španski "Punto do brejk", ovdašnji mediji su, prevevši kako su to Španci uradili, preneli ovako:

"- Oduševljen sam što mogu da otkrijem da ćemo od 2024. vratiti turnir iz Beograda u Bukurešt - istakao je Cirijak koji je bio osrednji teniser ali se proslavio kao menadžer i trener Borisa Bekera kada je osvojio Vimbldon 1985, kao još uvek najmlađi šampion u istoriji. Tome je dodao i: - Cilj je da dobijemo seriju 500, ali sam svestan da to neće biti nimalo lak, istakao je Cirijak"

Tome se dodalo i sledeće:

"Turnir je igran u Budimpešti kada je izbila pandemija korone virusa. Rumun je tada odlučio da iznajmi licencu Đokoviću. Turnir se igrao dve godine za redom u Beogradu, da bi treću bio odigran u Banjaluci, a naredne sezone se vraća u prestonicu Rumunije".

Međutim...

Jon Cirjak u 2023. godini uopšte nije pričao o Srbija openu, tj. "njegovom" turniru, za koji je zaista Đokovićima dao licencu.

On je za rumunske medije, tačnije tamošnji "Antena as" govorio o tome da slavnoj Rumunki, Simoni Halep, možda preti dvogodišnja suspenzija, ako joj ne uspe žalba na pozitivan rezultat doping-testa. I, govoreći o tome, zaključak kojim se poslužio bio je o stanju lokalnog tenisa. Tome su sami novinari pomenutog medija dodali podsetnik šta je o rumunskom tenisu u međunarodnim vodama Cirijak rekao 2022, kada je i govorio o licenci za turnir. A rekao je tačno ovo:

- Voleo bih da mogu da kažem da će beogradski turnir ("Srbija open"), koji će tamo (van Rumunije) biti i sledeće godine (2023.) da se vrati u Budimpeštu od 2024. Mislim, to je moj turnir. Imam sa njima (Đokovićima) ugovor do sledeće godine (2023.), ali ga neću obnoviti. Ali, u 2024. ne znam gde ću to nadmetanje da održim. Takođe, imam ja i turnir u Ženevi, ali moj san je da imam turnir iz serije 500 u Bukureštu - rekao je prošle godine Jon Cirijak.

To je bilo prošle, a šta će biti u nastavku ove, ili početkom sledeće godine - još je rano govoriti. Zato ne treba preuranjeno govoriti da je "sigurno" da se Srbija open seli sa srpskih teritorija, sve dok to ne bude i zvačično.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!