DRAMA PRED VIMBLDON: Đoković gubi prvo mesto pod jednim uslovom

Novosti online

14. 06. 2023. u 11:55

SRPSKI teniser Novak Đoković vratio se na vrh ATP liste, ali ako ne bude igrao ništa pre Vimbldona, što se može očekivati, mogao bi da ostane bez prvog mesta.

ДРАМА ПРЕД ВИМБЛДОН: Ђоковић губи прво место под једним условом

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Srbin je planirao da zaigra na egzibicionim turnirima Budls u okolini Londona ili "Đorđo Armani klasik" u parku Harlingem. 

A za to vreme će Karlos Alkaraz najverovatnije nastupiti u Kvinsu, za koji je prijavljen, gde će pokušati da nadoknadi zaostatak od 420 poena u odnosu na srpskog tenisera.

Pobeda bi mu donela okruglo 500. Na papiru se to čini kao lak posao, ali Alkaraz izbegava travu na kojoj pruža najslabije partije.

Zanimljivo je da, osim Vimbldona, nikada nije igrao ni na jednom drugom turniru koji se igrao na travi (ne računajući egzibicije).

Iako je često isticao da se dobro oseća na toj podlzi i kako će jednog dana biti sjajan igrač na njoj, rezultati govore za sebe. U Londonu je pre dve godine eliminisan u drugom kolu protiv Danila Medvedeva, a prošle u osmini finala kada je bolji bio Janik Siner.

Ni konkurencija na eventualnom nastupu u Kvinsu nije naivna, pa su tako iz top 10 tu još Holger Rune i Tejlor Fric.

Turnir je na programu od 19. do 25. juna.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave