NIKADA SRAMNIJI TEKST O ĐOKOVIĆU: Odreknite ga se, uništite mu reputaciju, deportujte ga...

Novosti online

31. 05. 2023. u 08:00

NE stišava se bura oko Novaka Đokovića i poruke koju je poslao nakon meča sa Aleksandrom Kovačevićem na startu Rolan Garosa - Kosovo je srce Srbije.

НИКАДА СРАМНИЈИ ТЕКСТ О ЂОКОВИЋУ: Одрекните га се, уништите му репутацију, депортујте га...

FOTO: Tanjug/AP

Sada su se oglasili ko drugi do Englezi, koji su godinama poznati kao mrzitelji svega onoga što dolazi iz Srbije. 

- Odreknite ga se, uništite mu reputaciju, deportujte ga - Novaka Đokovića nije briga! - naslov je teksta Olivera Brauna, urednika sporta britanskog "Telegrafa" koji se bavi Novakom Đokovićem i njegovim natpisom "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju", koji je digao mnogo prašine ovih dana. 

On navodi da je "fama oko Kosova idealna za čoveka koji uživa u mentalitetu 'sam protiv svih'".

- Ako Novak Đoković ima nešto specifično, to je da ga nije briga šta drugi misle. Možete da radite šta hoćete, nećete napraviti ni najmanju pukotinu u njegovom psihološkom oklopu. Toliko se vidi u njegovom novom skoku u turbulentne vode diplomatije. Napisao je "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju" na najbližoj kameri na Rolan Garosu. Da li je možda ublažio svoju poruku nakon tvrdnji da to podstiče etničke tenzije? Sanjajte o tome! - navodi Braun. 

Foto: Goran Čvorović

 

Nastavio je u istom ritmu.

- Ni njegovi najveći mrzitelji ne mogu da mu odreknu autentičnost. On je toliko predan odbijanju da se vakciniše da je u poslednjih devet meseci zbog toga propustio jedan grend slem i dva mastersa. Iako su ga sa jednog grend slema izbacili, a na jedan mu nisu dali da dođe.

Ipak, njemu očigledno smeta to što Novak smatra da je Kosovo deo Srbije i smatra da je kada šalje poruke o Kosovu - neiskren!

- Slična je jačina njegovih osećanja vezanih za događaje na Kosovu gde je više od 50 ljudi povređeno zbog pokušaja Srba da spreče novu albansku većinu da preuzme vlast. Njegov otac Srđan rođen je na Kosovu i Novak se brzo uhvatio srpskog nacionalističkog narativa da je Kosovo deo Srbije, iako je proglasilo nezavisnost 2008. godine. Ono gde je Đoković malčice neiskren je kada insistira da nema nameru da ulazi u političku debatu. Ipak je njegova poruka malo više od antiratnog slogana. On jasno podržava insistiranje svoje zemlje na teritorijalnom suverenitetu druge države. Da neko drugi to uradi, javila bi se vrlo brza negativna reakcija. Zamislite da Danil Medvedev piše 'Krim je srce Rusije'? - piše engleski novinar.

Foto: Goran Čvorović

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (16)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!