ROLAN GAROS: Grend slem šampion eliminisan na samom startu

Novosti online

29. 05. 2023. u 19:28

NOVAK Đoković nije imao problema na početku Rolan Garosa, ali jedan grend slem šampion jeste.

РОЛАН ГАРОС: Гренд слем шампион елиминисан на самом старту

FOTO: Tanjug/AP

Dominik Tim, 29-godišnji Austrijanac koji je Ju-Es open osvojio 2020, a na Otvorenom prvenstvu Francuske bio dvaput finalista, 2018. i 2019.), baš kao što se za pehar u završnom meču borio i na Australijan openu (2020.) završio je svoje učešće na Rolan Garosu 2023. već u uvodnom kolu.

Od njega je bio bolji Argentinac Pedro Kaćin, koji je pobedio sa 6:3, 6:2, 6:7(1), 4:6, 6:2.

Tim je 2021. najpre doživeo pad forme, a posle ranih poraza u Dohi i Dubaiju rešio da se povuče i "napuni baterije" i oporavi se od problema sa kolenom. Međutim, kako mu se takmičarski rezultati nisu značajno popravili, on je odustao od učešća na Olimpijskim igrama u Tokiju, a od avgusta 2021. do 2022. nije igrao zbog povrede zgloba, potom i prsta.

Ispao je iz 300 najboljih na svetu, pa polako pokušavao da se vrati u "gornji dom". Na Rolan Garos je stigao kao 92. teniser sveta, no poražen je od 64. sa ATP liste, Kaćina, koji će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Ćorić - Korija.

Bonus video: Kad se Novak Đoković i Danil Medvedev sretnu na treningu na Rolan Garosu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna