NIJE USTUKNUO: Novak Đoković u Rimu upitan šta misli o ratu u Ukrajini, evo kako je odgovorio

Novosti online

16. 05. 2023. u 16:25

NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković upitan je u Italiji, tokom mastersa u Rimu, da kaže šta misli o ratu u Ukrajini, odakle najnovije vesti čine najvažnije svetske informacije već više od godinu dana.

НИЈЕ УСТУКНУО: Новак Ђоковић у Риму упитан шта мисли о рату у Украјини, ево како је одговорио

Tanjug/AP

Tokom intervjua za "Korijere delo sport" desilo se da je jedno od pitanja bilo upravo o ovom sukobu, a Nole nije ostavio dilemu kako se zbog toga oseća:

- Kao dete rata, sve što mogu da kažem je da u ratu nema pobednika. Rat je najgora stvar u životu, nešto najgore što je čovek izmislio, najgora ideja u istoriji. Video sam patnju i siromaštvo moje zemlje (tokom ratnih godina) i jedina stvar koju možete da uradite je da se molite Bogu da se rat sutra završi. Rat otvara praznine u svakoj porodici, zato ne mogu da podržim rat protiv bilo koje zemlje - rekao je Đoković.

Đoković i Rune - međusobni dueli

Danac Holger Rune, naredni rival Novaka Đokovića na mastersu u Rimu, ima 20 godina, a nema - negativan rezultat u međusobnim duelima sa Noletom. Trenutno je, naime, 1:1. Novak Đoković ga je pobedio na Ju-Es openu 2021. sa 6:1, 6:7(5), 6:2, 6:1, a Rune je uzvratio udarac u finalu mastersa u Parizu, kada je na tvrdoj podlozi 2022. pobedio Novaka sa 3:6, 6:3, 7:5. Do ovog turnira, Rune, koji je već sedmi na ATP listi, u 2023. godini ostvario je više pobeda od Noleta, 22 (naspram Srbinovih 17), ali i više poraza - 9:3.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!