RUSKINJU RAZAPELI ZBOG CRVENO-BELOG DRESA: Amerikanci poludeli, oglasio se i VTA i zapretio Potapovoj

Novosti online

16. 03. 2023. u 11:45

Anastasija Potapova izgubila je u Indijan Velsu od Amerikanke Džesike Pegule (6:3, 4:6, 7:5) posle velike borbe i preokreta u tri odigrana seta.

РУСКИЊУ РАЗАПЕЛИ ЗБОГ ЦРВЕНО-БЕЛОГ ДРЕСА: Американци полудели, огласио се и ВТА и запретио Потаповој

Foto: Instagram

Ali teniski meč nije bio u prvom planu, već nešto drugo. Pre početka meča, na teren je došla u dresu Spartaka iz Moskve jer navija za njih od 13. godine i voli taj klub. 

To se Amerikancima nije svidelo i napali su je svi na društvenim mrežama, doduše, ne samo Amerikanci. Tražili su da se skine i sa liste učesnika na Vimbldonu! Dotle ide to ludilo. 

- Pojavio se prvi slučaj koji treba uzeti u obzir, uzimajući u obzir prijem Rusa na Vimbldon. Da li je to već razlog za isključenje Potapove ili nije? - zapitao se poljski reporter Adam Romer.

Sada se zvanično oglasila i organizacija VTA i izdala je zvanično upozorenje mladoj Ruskinji. 

"Kada je u pitanju dres ruskog fudbalskog tima VTA je zvanično upozorio teniserku da ovo nije prihvatljivo niti prikladno. Očekujemo da se ovakvi incidenti ne dešavaju u budućnosti", naveli su iz VTA. 

Potapovu je srpska publika upoznala u julu 2018. godine kada je kao jako mlada izgubila finale turnira u Moskvi od Olge Danilović. Za sada je u karijeri osvojila dve titule i to 2022. godine kada je u finalu Istanbula savladala Veroniku Kudermentovu, a u finalu Linca Petru Martić. 

Mlada ruska teniserka će od ponedeljka biti 26. na VTA listi, što će joj biti novi najbolji rezultat u karijeri, a već od naredne nedelje će ponovo na teren jer je među takmičarkama na turniru u Majamiju. Ako i tamo izađe na teren sa dresom crveno-belog kluba, mogle bi da je sačekaju ozbiljne sankcije. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)