SKANDAL DRMA TENISKI SVET: Ukrajinka videla Beloruskinju i dobila napad panike

Novosti online

14. 03. 2023. u 10:02

NOVI skandal potresa teniski sport.

СКАНДАЛ ДРМА ТЕНИСКИ СВЕТ: Украјинка видела Белорускињу и добила напад панике

Foto AP

Naime, Lesija Curenko je juče predala meč Beloruskinji Arini Sabalenki. Zvanični razlog je bio napad panike kod Ukrajinke jer je morala na megdan Beloruskinji. I ne samo to, Curenko je napala direktora VTA Stiva Sajmona zbog odnosa prema teniserkama iz Ukrajine.

- Pre nekoliko dana sam razgovarala sa izvršnim direktorom VTA Stivom Sajmonom i bila sam apsolutna šokirana onim što sam čula. Rekao mi je da je on sam protiv rata, ali ako ga podržavaju igrači iz Rusije i Belorusije, onda je to samo njihovo mišljenje i to ne treba da me uznemirava. Kazao je da bi se osećao užasno da je na mom mestu - rekla je Curenko, a ubrzo se oglasio nekada najbolji ukrajinski teniser Aleksandar Dolgopolov, koji je otišao na ratište.

Nedavno je Dolgopolov šokirao svet snimcima koji svedoče da vežba bombardovanje dronom, a sada je želeo da podrži bivše koleginice.

- Stiv, umesto što maltretiraš Ukrajinke, budi muško i govori javno. Razgovor se dogodio dok si bio na dužnosti, ljudi zaslužuju da znaju da je podrška genocidu u redu - napisao je Dolgopolov.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)