ARGENTINAC UVEREN: ''Era Nadala, Đokovića i Federera se približila kraju...''

Novosti online

15. 02. 2023. u 14:01

Dugo je velika trojku u liku Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića vladala svetskim tenisom. Švajcarac je u međuvremenu otišao u penziju, ali Nadal i Đoković su i dalje praktično nepremostiva prepreka makar na grend slem turnirima.

АРГЕНТИНАЦ УВЕРЕН: Ера Надала, Ђоковића и Федерера се приближила крају...

Tanjug/AP

 Argentinski teniser Fransisko Serundolo smatra da je smena generacija u tenisu neminovna, istakavši prodor ka vrhu Karlosa Alkaraza i Danila Medvedeva pošto su obojica u nekom trenutku stigli do prvog mesta svetske rang liste.

- Nova generacija se probila na pozicije na vrhu. Na velikim turnirima imamo mnogo mladih finalista, povremeno i šampione poput Karlosa Alkarasa ili Danila Medvedeva. Era Nadala, Federera i Đokovića se bliži kraju, iako Đoković ima još nekoliko godina ispred sebe - smatra Serundolo. - Ovo je dobar momenat za tenis, jer više ne smatrate kako to nije moguće. Do pre par godina mogli ste da vidite Nadala, Đokovića, Federera, Marija, možda Del Potra... Dakle četiri, pet ili šest igrača koji su se ustalili, koje je bilo nemoguće pobediti na grend slemu i važnim turnirima. Sada imamo velike prilike, sa Alkarasom, Cicipasom, Rudom, mnogi od njih su mojih godina.

Argentincu je velika želja da dođe u priliku i pobedi najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

 - On je najabolji teniser, broj jedan i šampion poslednjeg grend slema. Impresivan je sa svim tim što je osvojio, neverovatno je da i dalje želi da igra. Mnogo ga poštujem. Dobro je za tenis da nastavlja da igra na tom nivou i time nas tera da i mi nastavimo tako. Ako želimo da ga pobedimo, moramo da radimo i da napredujemo - zaključio je Serundolo.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJBOLjIH POENTERA U NBA: Koga je zasenio Lebron Džejms?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)