VAJDA OTKRIO DETALJE: Evo zašto je prekinuta saradnja sa Đokovićem, Maradona mu najavio da će Novak biti svetski broj jedan

Novosti online

14. 02. 2023. u 14:08 >> 14:09

Nekadašnji trener Novaka Đokovića Marjan Vajda otkrio je detalje zbog čega je prekinuta saradnja njega i srpskog tenisera.

ВАЈДА ОТКРИО ДЕТАЉЕ: Ево зашто је прекинута сарадња са Ђоковићем, Марадона му најавио да ће Новак бити светски број један

FOTO: EPA

S obzirom na to da se sam prisetio svog prvog dolaska u Argentinu i susreta sa Dijegom Maradonom, tamošnje novinare je zanimalo kakav je odnos imao sa legendarnim fudbalerom.

- Video sam ga i u Abu Dabiju, dok sam trenirao Novaka. Lepo smo se proveli i rekao mi je: "Treneru, imaćeš prvog tenisera sveta". Bilo je to 2008. godine, kada Nole još nije bio broj 1. I to je bila privilegija, osetio sam kao da me je Bog dotakao, bilo je neverovatno. To mi je najlepše sećanje na njega - prisetio se Vajda u razgovoru za Ole.

Otkrio je da je isključivo iz profesionalnih razloga završena njihova karijera.

- U dobrim smo odnosima i dalje. Naša saradnja je prekinuta iz profesionalnih razloga. Proveli smo 15 godina zajedno. Odlučio je da igra manje turnira i da bude sa manjim timom, a Goran je broj 1. Bilo je emotivno veoma teško za obojicu, ali život ide dalje, a Novak je i dalje Novak. Ja sam dobro, on je dobro. I tako mora da bude.

Zanimalo je novinara da li se može reći da Novak poseduje takmičarski duh Nadala i sav talenat Federera.

- To je više nego zanimljivo pitanje. Svako ima svoj karakter, ali Novak je mešavina i jednog i drugog. Ima kompletnu igru Rodžera i upornost Nadala, a ta kombinacija je smrtonosna.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO: Sa ovih 5 stvari biće nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)