SVI SE PITAJU GDE JE? Neverovatna sudbina tenisera koji je poslednji pobedio Novaka Đokovića na Australijan openu

Novosti online

31. 01. 2023. u 08:57

Novak Đoković nastavio je da dominira teniskim svetom.

СВИ СЕ ПИТАЈУ ГДЕ ЈЕ? Невероватна судбина тенисера који је последњи победио Новака Ђоковића на Аустралијан опену

FOTO: Tanjug/AP

Pokušali su da ga sruše sa svih strana, ali se on nije predavao, te je osvajanjem  Australijan opena i pobedom u finalnom meču protiv Stefanosa Cicipasa (6:3, 7:6, 7:6) stigao do svoje 10. titule u Melburnu.

Naime, Đoković je, uz neplaniranu pauzu 2022. godine, podigao trofej 2019, 2020. i 2021. godine. Zahvaljujući tome, srušio je niz Andrea Agasija i sada je rekorder sa 28 vezanih pobeđenih mečeva na prvom grend slemu u sezoni.

Zbog toga je prilično teško dati odgovor na pitanje: Ko je poslednji pobedio Novaka na Australijan openu? I zaista deluje neverovatno jer se radi o čoveku koji danas ima 26 godina, ali više se ne bavi tenisom.

Čung Hjon je ime malo poznatog korejskog tenisera koji je u četvrtom kolu Melburna eliminisao Novaka, a naš as je od tada vezao čak 34 pobede. Baš u to vreme Nole je izlazio iz krize izazvane povredom lakta, već sredinom te godine osvojio je Vimbldon i najavio povratak na vrh.

Foto arhiva VN

 

Što se tiče Čung Hjona, on je te 2018. u Melburnu pobedio i Tenisa Sandgrena u četvrtfinalu, a onda je u polufinalu bio prinuđen da preda meč potonjem šampionu Federeru, zbog žuljeva na nogama.

- Ništa se ovom mojom pobedom nije mnogo promenilo jer i dalje moram da pitam Novaka za selfi - našalio se Čung nakon pobede nad svojim idolom.

Čung je mnogo obećavao. Nekoliko meseci pre pobede nad Noletom osvojio je prvo Nekst Gen ATP finale za igrače do 21 godine, a posle Melburna je na Indijan Velsu i Majamiju  stigao do četvrtfinala, na dva uzastopna mastersa, da bi u aprilu 2018. stigao i do 19. pozicije na ATP listi, ali tada je nestao sa scene sve do AO 2019. na kome je ispao već u drugom kolu.

Posle toga imao je velike probleme sa povredama i nikada više nije uspeo da se vrati u vrh svetskog tenisa. Iako se zvanično nije oprostio od profesionalnog tenisa, poslednji meč u singlu je odigrao u kvalifikacijama za Rolan Garos 2020. Pojavio se prošle godine na Koreja openu u konkurenciji parova gde je stigao do polufinala sa zemljakom Kvonom.

BONUS VIDEO: Sa Kule Beograd poslata veličanstvena poruka NovakuĐokoviću

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!