NADAL PRED ELIMINACIJOM: Rafa izgubio i drugi meč na Završnom mastersu, čudo je potrebno da ne ispadne

Č. V.

15. 11. 2022. u 16:10

RAFAEL Nadal izgubio je i drugi meč na Završnom mastersu u Torinu. Bolji od Španca bio je Feliks Ože-Alijasim sa 6:3, 6:4 i veliko čudo je potrebno pa da i posle grupne faze ostane na turniru.

НАДАЛ ПРЕД ЕЛИМИНАЦИЈОМ: Рафа изгубио и други меч на Завршном мастерсу, чудо је потребно да не испадне

FOTO: AP/Tanjug

Daleko je "bik sa Majorke" od prave forme i Kanađanin je to znalački iskoristio te naneo još jedan poraz na ovom nadmetanju, i to maksimalnim rezultatom, osvajaču 22 grend slem titule.

Videlo se i na ovom, ali i tokom duela sa Tejlorom Fricom da je Rafa nespreman došao u Torino i nema sumnje da će mu pauza dobro doći kako bi se što bolje spremio za novu sezonu.

Ipak, Španac i dalje ima šansu da prođe dalje, ali da bi se to dogodilo mnogo rezultata mora da se poklopi. Najpre je potrebno da Fric večeras savlada Ruda sa 2:0. Ukoliko se to ne dogodi, meč poslednje runde za njega za jednog od najboljih igrača svih vremena neće imati nikakav rezultatski značaj.

Rafael Nadal/FOTO: AP/Tanjug

Kada je meč sa Feliskom u pitanju, sve je moglo da bude drugačije da je Nadal u prvom gemu na meču iskoristio jednu od dve brejk lopte. Potom se u istoj situaciji našao i u sedmom gemu, no ni tada nije uspeo rivalu da oduzme servis. Kako to u sportu obično biva, stigla je kazna za propuste.

Ništa nije slutilo da će Ože-Alijasim u osmom gemu prvog seta doći do brejka. Španac je vodio sa 40:0 i hitao je ka sigurnom gemu, ali šesti igrač planete je uspeo da pronađe način da napravi brejk i potom sigurno odservira i okonča prvi deo susreta.

Poraslo je samopouzdanje 22-godišnjaku iz Montreala koji je nastavio sa dobrim tenisom. U ranoj fazi drugog dela susreta oduzeo je protivniku servis. Stečenu prednost je uspeo da sačuva do kraja i trijumfuje posle jednog sata i 57 minuta.

Feliksu je ovo bila prva pobeda na Završnom mastersu, nakon što je poražen od Kaspera Ruda. Nadal je upisao i drugi poraz i još uvek nije osvojio set.

Ože-Alijasim će u poslednjem kolu igrati protiv Tejlora Frica, dok Rafu očekuje duel sa Rudom.

 

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili