NOVAK ŽELI ŠESTU KRUNU: U nedelju počinje Završni ATP turnir u Torinu (FOTO)

S. O.

11. 11. 2022. u 23:05

KRALj je stigao na poprište bitaka koje će staviti tačku na tenisku 2022. godinu.

НОВАК ЖЕЛИ ШЕСТУ КРУНУ: У недељу почиње Завршни АТП турнир у Торину (ФОТО)

FOTO: Profimedija

Novak Đoković, trenutno osami igrač sveta, a po mnogima i najbolji svih vremena, napad na šestu krunu završnog ATP turnira u Torinu (13-20. novembar) počinje u ponedeljak, susretom sa Grkom Stefanosom Cicipasom (21.00).

Prethodno, u njegovoj Crvenoj grupi sastaće se Rusi Danil Medvedev i Andrej Rubljov (14.00).

Dan ranije, u nedelju, od 14.00 u Zelenoj grupi igraće Kanađanin Feliks Ože-Alijasim i Norvežanin Kasper Rud, dok će Španac Rafael Nadal i Amerikanac Tejlor Fric, koji je zamenio povređenog Španca Karlosa Alkaraza, na teren od 21.00.

Sam pogled na grupe otkriva da su u Novakovoj strani kostura čak trojica osvajača završnog turnira. Đoković ima pet titula, a po jednu su osvajali Medvedev (2020) i Cicipas (2019), dok u Zelenoj grupi nijedan teniser nije stigao do trijumfa.

Nadal ima dva finala (2010. i 2013) i četiri polufinala, a četiri puta nije uspeo da prođe grupu.

Novak se po dolasku u Torino sreo sa srpskim fudbalskim reprezentativcem Nemanjom Radonjićem, koji mu je poželeo sreću, a u zvaničnom delu programa pričao je na italijanskom jeziku, za razliku od ostalih tenisera, koji su govorili na engleskom.

FOTO: Instagram/N. Radonjić

- Veliko mi je zadovoljstvo što igram ovde, uvek uživam kada igram u Italiji. Kada pričam na italijanskom verujem da se to više sviđa ljudima ovde. Ovo je jedan od najvećih turnira u našem sportu, učestvuju najbolji igrači na planeti. U isto vreme je i odgovornost da se pripremiš što bolje i da dovedeš telo u najbolje stanje za kraj godine. Prošlog puta sam izgubio u polufinalu, voleo bih da napravim korak dalje ove godine - rekao je Novak.

Ukoliko Novak osvoji šesti trofej, izjednačiće se sa Federerom, a ujedno će postati i najstariji šampion, jer je Rodžer 2011. imao 30 godina, kada je osvojio svoj poslednji završni masters.

- Rekordi su sada deo motivacije, zaista. Nadal i ja smo među starijima ovde, ali znamo kako se oni osećaju, bili smo i mi mladi - poručio je Đoković.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča. 

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

 

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024