TENISKI ŠOK: Na doping testu pala jedna od najpoznatijih teniserki sveta

Novosti online

21. 10. 2022. u 15:58

TENIS je doživeo snažan udarac ovog četvrtka.

ТЕНИСКИ ШОК: На допинг тесту пала једна од најпознатијих тенисерки света

FOTO: Instagram/Dajana Jastremska

Bivša najbolje rangirana igračica sveta, šampionka Rolan Garosa iz 2018. i Vimbldona 2019, Simona Halep, pala je na doping testu.

On je do daljnjeg suspendovana.

Prema saopštenju Međunarodne jedinice za teniski integritet, ova 31-godišnja Rumunka je privremeno suspendovana zbog toga što je utvrđeno da je tokom ovogodišnjeg Ju Es opena dala uzorak u kome je utvrđeno da se u njenom telu nalazi zabranjena supstanca Roksadustat.

"Igračica je iskoristila svoje pravo da zahteva da se anlizira i uzorak B, a i u njemu je pronađeno isto što i u uzorku A. Dok bude privremeno suspendovana, ona neće moći da igra niti da prisustvuje nijednom teniskom takmičenju koje organizuju vodeće organizacije".

Simona Halep / foto AP

Simona Halep je tokom bogate karijere osvojila 24 titule u pojedinačnoj i jednu u dubl konkurenciji, osim pomenuta dva grend slema koja je osvojila, na preostala dva je stizala do finala (Australijan open 2018), odnosno polufinala (Ju Es open 2015).

Trenutno je deveta na VTA rang listi, uz dostignuti učinak od 70,9% ostvarenih pobeda u svim profesionalnim pojedinačnim mečevima (579 trijumfa i 238 poraza).

BONUS VIDEO Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna