STATISTIKA KOJU NADALOVI NAVIJAČI ŽELE DA SAKRIJU: Novak Đoković i Rodžer Federer imaju 13:0 protiv Rafe u ovoj kategoriji

Novosti online

16. 10. 2022. u 19:06

IAKO je Rodžer Federer odnedavno teniski penzioner u svesti teniskih fanova i dalje postoji "velika trojka" a verovatno će tako ostati i kada se Novak Đoković i Rafael Nadal povuku sa velike scene.

СТАТИСТИКА КОЈУ НАДАЛОВИ НАВИЈАЧИ ЖЕЛЕ ДА САКРИЈУ: Новак Ђоковић и Роџер Федерер имају 13:0 против Рафе у овој категорији

Foto: Printskrin

Takođe, ne prestaje polemika o tome ko je iz ovog trija prvi među jednakima, dakle najbolji svih vremena - GOAT. Kada god se javi neko da tu titulu ospori Rafaelu Nadalu obično se pozove na "argument šljake" - jer Španac je većinu svojih najvećih titula osvojio na najsporijoj podlozi.

Tako se ovih dana pojavila zanimljiva statistika, o međusobnim susretima velike trojke od 2015. godine do Rodžerovog odlaska u penziju prošlog meseca. Statistiku je objavio tviter nalog "The Big Three" (Velika trojka), koji uređuje Nik Nmerof, jedan od direktora tenisa u Njujorku.

Zašto je baš 2015. godina uzeta? Pa, zato što od te sezone Rafa protiv najvećih rivala  nije ostvario nijednu pobedu van šljake! 

Za to vreme, odigrao je 24 meča zbirno protiv njih dvojice i zabeležio 20 poraza i samo četiri pobede, sve četiri na zemljanoj podlozi.

Od 2015. godine do danas, Novak i Rafa odigrali su 17 mečeva, a rezultat je 11:6 za našeg asa. Od toga odigrali su deset mečeva na šljaci, i tu je Španac ostvario svih svojih šest trijumfa (tri u Rimu, dva na Rolan Garosu i jedan u Madridu). Van šljake, odigrali su šest mečeva na tvrdoj podlozi i jedan na travi a Đoković je pobedio u svakom. 

Što se tiče međusobnih susreta Rodžera i Rafe, od 2015. godine sastali su se osam puta, a verovali ili ne Švajcarac je slavio u čak sedam navrata i izgubio samo jednom. To je bilo u jedinom njihovom duelu na šljaci od 2015, u polufinalu RG 2019. godine.

Poslednji put Rafa je Noleta van šljake  pobedio u finalu Ju-Es opena 2013. godine, a Rodžera u polufinalu Ozi opena 2014. godine.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024