"NEVAKCINISANI, OSTANITE KOD KUĆE"! Amerikanac poslao sramnu poruku Novaku Đokoviću

Novosti online

13. 10. 2022. u 13:41

NOVAK Đoković i saga Australijan open se nastavlja.

НЕВАКЦИНИСАНИ, ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ! Американац послао срамну поруку Новаку Ђоковићу

Tanjug/AP

Kreg Tajli, direktor turnira, jasno je stavio do znanja da neće vršiti uticaj na vlast u Australiji od koje zavisi da li će Srbinu biti ukinuta zabrana ulaska u zemlju.

Postoji nada da će smena vlasti doneti i popuštanje prema Novakovom slučaju, odnosno da će zabrana ulaska u zemlju koja važi tri godine i koju je dobio deportacijom biti poništena. I dalje o toj temi nema zvaničnih podataka, ali ih zajedno sa Novakom i ostalim svetom čeka i Ben Rotenberg, novinar koji je često tražio razlog za kritike usmerene srpskom teniseru.

Ovoga puta oglasio se Rotenberg kako bi prokomentarisao izjavu Krega Tajlija za koju je imao zanimljivo viđenje.

-  Koristan podsetnik da je ceo fijasko deportacije izazvan izuzećem koje je dao Savez Australije koji je pogrešno tumačio zakon, politiku i javno raspoloženje. Barem Savez ovog puta neće pokušati da utiče na vladu - rekao je Rotenberg.

Amerikanac je aludirao na to da je Novak u Australiju došao kao nevakcinisan zato što je prethodno dobio odobrenje putem medicinskog izuzeća. Navijači srpskog asa smatraju da bi teniser koji ima daleko manju popularnost i čije se mišljenje ni ne čuje mogao da igra u Australiji nevakcinisan. Na tu opasku Rotenberg je imao odgovor kojim je kritikovao Đokovića.

- Ne, da je Đoković tako rangiran, verovatno bi uradio ono što je Tenis Sandgren zapravo uradio za ovogodišnji Australijan open. Pogledajte kriterijume za izuzeće, shvatite da ih ne ispunjavate i ostanite nevakcinisani kod kuće - bila je poruka Rotenberga.

Foto: AP

 

Javio se i Tod Vudbridž, koji je u prošlosti često štitio Srbina, ali sada je malo oprezniji.

- Mislim da je važno ne dozvoliti da emocije utiču, bilo da vam se sviđa Novak kao igrač ili vam se ne sviđa kao igrač. Važno je kakve su činjenice u vezi s tim da li mu je dozvoljeno da dođe u Australiju - kaže Vudbridž.

Nastavio je u istom ritmu.

- Moramo da se setimo da su otprilike tri nedelje posle Australijan opena promenjena sva pravila zbog kojih je on imao problema, tj. sa kojima je vlada imala problema. Već skoro 12 meseci imamo potpuno promenjenu situaciju u pogledu dolaska u Australiju, sada nema ograničenja i pravila u vezi sa kovidom. 

Prvi grend slem turnir naredne sezone počinje 16. januara, a još uvek nije poznato da li će Novak moći da igra.

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!