"ĐOKOVIĆ ZNA ŠTO NIKO NE ZNA": Teniski svet u čudu - "Što to Srbin radi"?

Novosti online

13. 10. 2022. u 08:55

NOVAK Đoković - večita teniska misterija! Sve bi dali da ga sruše, ali na terenu ne ide. Korona im je pomogla da ne bude već sada siguran GOAT, ali ono što Srbin radi je fenomen. Posle Vimbldona prošetao se Tel Avivom i Astanom, pokupio lovorike i ostavio teniski svet u čudu.

ЂОКОВИЋ ЗНА ШТО НИКО НЕ ЗНА: Тениски свет у чуду - Што то Србин ради?

FOTO: Printskrin/Sport klub

Naime, portal "Tenis konektid" (Tennis Connected) analizirao je meč protiv Stefanosa Cicipasa u finalu Astane, počevši isti sa "Đoković zna nešto što ostatak teniskog sveta sigurno ne zna".

Ovaj specijalizovani sajt se na početku pita zašto Novak nije forsirao Cicipasov bekhend, jer je na prvi pogled to delovalo kao pravi taktički potez u uslovima koje smo imali u Astani.

- Srbin je počeo da koristi analitiku i statistiku mnogo pre svojih protivnika. On je tri godine dobijao analize od Krega O'Šenesija, a sada koristi tenisku analitiku od firme 'Gotta Tennis' koju su osnovali Gordon Ehling i Bret Hobden - navodi se.

Kako radi Novakov mozak moglo se dobro videti na Lejver kupu ove godine kada je bio u ulozi trenera najvećim igračima u istoriji.

Endija Marija je tokom duela sa Aleksom de Minorom savetovao rekavši mu da njegov protivnik servira "na obe strane, u visokim procentima, na njegov forhend".

Vraćanjem na meč u Astani dolazimo do toga zašto Novak nije napadao Cicipasov jednoručni bekhend koji je tokom karijere znao da mu zakaže.

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade