NEVEROVATNO FINALE U OSTRAVI: Krejčikova posle niza preokreta savladala Igu Švjontek

Tanjug

09. 10. 2022. u 18:48

ČEŠKA teniserka Barbora Krejčikova osvojila je WTA turnir u Ostravi, pošto je večeras u finalu pobedila najbolju igračicu sveta Poljakinju Igu Švjontek 5:7, 7:6 (4), 6:3.

НЕВЕРОВАТНО ФИНАЛЕ У ОСТРАВИ: Крејчикова после низа преокрета савладала Игу Швјонтек

FOTO: AP/Tanjug

Meč je trajao tri sata i 18 minuta. Ovo je bio treći međusobni duel poljske i češke teniserke, a prvi trijumf Krejčikove, koja 23. igračica na VTA listi. Ona je trijumfom u Ostravi stigla do pete titule u karijeri. Poljakinja ima deset osvojenih trofeja.


Švjontek je prvom setu vodila 5:1, ali je Čehinja uspela da stigne do izjednačenja, 5:5. Poljakinja je potom osvojila dva gema i povela 1:0 u setovima. Krejčikova je u drugom setu stigla do prednosti od 4:2, ali je Švjontek preokrenula na 5:4. Igralo se potom gem za gem, a drugi set je pripao českoj teniserki u taj-brejku 7:4.

Obe teniserke su bile sigurne na svoje servise u trećem setu do rezultata, 3:3. Čehinja je potom osvojila tri gema i zasluženo je stigla do pobede.

Krejčikova je trijumfom u Ostravi osvojila novčanu nagradu od 93.823 evra i 470 poena za VTA listu, dok je Poljakinji pripalo 58.032 evra i 185 poena.

VTA turnir u Ostravi igrao se za nagradni fond od 611.210 evra.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)