"ŽAO MI JE ŠTO SE TO DESILO!" Novak Đoković priznao krivicu pred finale u Astani i izvinio se

Novosti online

08. 10. 2022. u 21:55

NOVAK Đoković i Danil Medvedev su se sastali u polufinalu ATP turnira u Astani, a u jednom trenutku srpski as je bacio reket u publiku, što je dovelo i do njegove rasprave sa sudijom. Po okončanju meča, Nole je objasnio šta se desilo.

ЖАО МИ ЈЕ ШТО СЕ ТО ДЕСИЛО! Новак Ђоковић признао кривицу пред финале у Астани и извинио се

Printscreen: Tennis TV

Podsetimo, u završnici drugog seta, pri rezultatu 5:4 u korist Srbina, odigran je jedan od zanimiljivijih poena na servise Medvedeva.

Na semaforu je pisalo 15:15, a Rus je uspeo da na terenu nadmudri Noleta koji je, trčeći dijagonalno ka osnovnoj liniji shvatio da ne može da dođe do loptice, pa je reketom zamahnuo odozdo na gore i - reket je odleteo pravo u publiku.

Da li je to bilo slučajno ili namerno, procenite i sami uz snimak koji je pred vama, tek...

... iako je jedan dečak vratio odmah reket Đokoviću, a u toj situaciji niko nije bio povređen, već se sve završilo osmesima i skandiranjima "Nole, Nole!", sudija Adel Nur je izneadio Srbina - izričući mu javnu opomenu.

Novak je prišao egipatskom arbitru u neverici i usledila je rasprava.

A kako sam meč Novak Đoković - Danil Medvedev nije potom dugo potrajao, jer je Rus iznenadio sve(t) naprasnom predajom duela, Nole je pred novinarima ovako analizirao pomenutu situaciju s reketom:

- Žao mi je što se ovo desilo, a drago mi je što reket nije nikoga udario, jer nisam ni imao nameru da ga bacim. Iskliznuo mi je iz ruke, jer sam, otprilike, hteo da ga bacim na teren dok sam jurio lopticu koja me je već prošla. Prvi put mi se ove sedmice desila takva reakcija i, da, defintivno nije bila dobra. Ali, dobro je što niko nije povređen. Sudija je izrekao upozorenje, to je bila njegovo mišljenje, a ne bih mogao da kažem da ga razumem, jer mi se prvi put nešto tako desilo. Ali, poštujem njegovu odluku i dobro je što se sve završilo dobro - istakao je srpski teniser.

Novak Đoković će u finalu turnira u Astani igrati protiv Stefanosa Cicipas, i to u, za srpske uslove, idealnom nedeljnom terminu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)