ĐOKOVIĆ ĆE MOĆI U AUSTRALIJU? Oglasio se direktor AO sa dobrim vestima: "Stvari su se sada promenile..."

Novosti online

05. 10. 2022. u 09:33

NOVAK ĐOKOVIĆ se vraća u akciju posle osvajanja turnira u Tel Avivu. U sredu od 14 časova igraće protiv Kristijana Garina na turniru u Astani, a uoči tog meča stigle su ohrabrujuće vesti iz Australije za svetskog šampiona u tenisu.

ЂОКОВИЋ ЋЕ МОЋИ У АУСТРАЛИЈУ? Огласио се директор АО са добрим вестима: Ствари су се сада промениле...

Tanjug/AP

Direktor Australijan opena Kreg Tajli odgovarao je tokom jednog biznis ručka na pitanja novinara o eventualnom povratku Novaka Đokovića na prvi grend slem sezone.

- Na dobrom smo putu da se vrate svi vrhunski igrači. Sada smo u drugačijoj situaciji nego pre devet meseci, mislim da je sasvim drugačije okruženje sa ljudima koji slobodno putuju širom sveta i nadamo se da ćemo imati sve najbolje igrače ovde u januaru - istakao je Tajli.

Novaku je ove sezone zabranjeno da učestvuje na Australijan openu zbog "neposedovanja validnih kovid dokumenata za ulazak u državu", iako je Srbin imao medicinsko izuzeće i vizu za dolazak u Australiju.

Podsetimo, Novak je u januaru deportovan iz zemlje i prema zakonu u Australiji, onemogućeno mu je da se vrati naredne tri godine zbog toga. Ipak, vladajuća većina se u međuvremenu promenila, a čini se da nova australijska vlada ima više razumevanja za Đokovića nego prethodna.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije