KECMANOVIĆ PREKO ŠAMPIONA SEULA U DRUGO KOLO TOKIJA: Nišioka razočarao domaću publiku

Novosti online

05. 10. 2022. u 08:42

NA OTVORENOM prvenstvu Japana u Tokiju poznati su već i neki četvrtfinalisti, ali je srpski teniser Miomir Kecmanović tek ovog jutra odigrao meč prvog kola protiv domaćeg igrača Jošihita Nišioke.

КЕЦМАНОВИЋ ПРЕКО ШАМПИОНА СЕУЛА У ДРУГО КОЛО ТОКИЈА: Нишиока разочарао домаћу публику

FOTO: AP

A odigrao ga je fenomenalno i pobedio čoveka koji je u Tokio došao sa titulom osvojenom prethodne nedelje u Seulu - 2:6, 7:6(1), 6:2.

A kako je krenuo prvi set... Naš teniser poveo je sa 2:0 posle brejka na startu, ali je onda stao i prepustio protivniku narednih šest gemova. 

Prvi je Miša stigao do brejka i u drugom setu, i to u šestom gemu, pa je pri rezultatu 5:2 Japanac servirao za ostanak u setu. Osvojio je taj deo igre, a onda u narednom gemu uspeo da spase set-loptu i vrati brejk.

Na kraju se ušlo u taj-brejk u kome je Kecmanović bio dominantan, prepustivši Nišioki jedan poen.

Za razliku od Kecmanovića, koga šokantan gubitak prvog seta nije uzdrmao, Nišioka se na početku trećeg seta "ugasio" pa je naš teniser lako stigao do 4:0 i do kraja lagano održavao tu prednost.

Naredni Kecmanovićev protivnik biće osmi nosilac Danijel Evans koji je u prvom kolu savladao rumunskog veterana Albota sa 2:1 u setovima (6:7, 6:1, 6:4).

Poznat je i jedan četvrtfinalista ovog turnira, korejski teniser Kvon savladao je Amerikanca Mekdonalda sa 2:1 (6:3, 6:7, 6:2) u setovima, nakon što je u prvom kolu iznenadio šestog nosioca De Minaura (6:3, 6:2)

Inače, turnir u Tokiju igra se prvi put posle tri godine pošto su prethodna dva izdanja otkazana zbog pandemije koronavirusa.

Poslednji šampion iz 2019. godine bio je Novak Đoković, ali se najbolji teniser sveta svih vremena odlučio da ove nedelje nastupi na turniru u Kazahstanu, gde će mu današnji protivnik biti Kristijan Garin.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici