"MOLIM TE NOLE, UZMI NAS": Oglasili se iz Izraela - Novak Đoković je ovako završio u Tel Avivu

Novosti online

02. 10. 2022. u 15:51

NOVAK Đoković glavna je zvezda u Izraelu trenutno, a sve to zbog odluke da igra na ATP turniru iz serije 250 koji se održava u Tel Avivu.

МОЛИМ ТЕ НОЛЕ, УЗМИ НАС: Огласили се из Израела - Новак Ђоковић је овако завршио у Тел Авиву

FOTO: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser odlučio se na ovaj potez prevashodno zbog zabrane da učestvuje ne Ju-Es openu i američkoj turneji, usled odluke da ne promeni svoj vakcinalni status. Tako se na "Noletovoj" turneji pored Tel Aviva neočekivano našao još jedan turnir koji važi za one manje atraktivne - Astana. 

Piter Džonston, direktor turnira u Tel Avivu, objasnio je kako je došlo do spoja sa Đokovićem koji će u finalu igrati protiv Marina Čilića.

- Što se Novaka tiče, desilo se nešto nesvakidašnje pa je propustio dva grend slema. Kad je postalo jasno da neće ići u Ameriku na US Open, javili smo mu se i rekli: "Molim te, uzmi nas u razmatranje, mislimo da možemo da se uklopimo u tvoj raspored!" Uzeo je vremena da razmisli. Sve se svelo na naš pristup. Retko kada vas neko pita da dođe. Stvarno morate da lovite - rekao je Džonston.

FOTO: Tanjug/AP

On je poručio i da je veliki uticaj na dolazak sportske zvezde iz Srbija imala činjenica da Novak voli Izrael i tamošnji narod.

- Mislim da je to bio bitan faktor. Znao sam da su njegovi prvobitni menadžeri odavde. Znam da stvarno ceni zemlju. Sve je to bio deo procesa, jer se na kraju sve svelo na to da on izabere savršen raspored kako bi ostvario stvari koje želi da do kraja sezone, a to je igranje u Torinu. Ali sigurno je i to bio faktor kada je razmatrao koje turnire da igra ovih nedelja - i dodao:

- Svi turniri žele najbolje igrače, ali smo se pitali koliko često on igra na onima iz kategorije 250? Veoma retko. Ovo vreme je uglavnom krcato u kalendaru, a igrači su uglavnom umorni odmah posle US opena, igraju već ccele godine, tako da pažljivo biraju gde će igrati - zaključio je Piter Džonston.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ REKET ZAMENIO PALICOM: Vratio se u Marbelju i u prvom planu mu trenutno nije tenis (FOTO)