ĐOKOVIĆ NAKON POBEDE OČARAO NAVIJAČE: Srbin sam, puni smo emocija, ponekad poludim, ali...

Novosti online

01. 10. 2022. u 20:35 >> 20:53

NOVAK Đoković savladao je u polufinalu ATP turnira u Tel Avivu ruskog tenisera Romana Safiulina 2:0 u setovima, a drugi set dobio je nakon velike drame i taj-brejka.

ЂОКОВИЋ НАКОН ПОБЕДЕ ОЧАРАО НАВИЈАЧЕ: Србин сам, пуни смо емоција, понекад полудим, али...

FOTO: EPA

Novak Đoković nakon meča govorio je o duelu protiv Rusa.

- Veoma je takmičarski meč, posebno u drugom setu. Bilo je mnogo tenzija, zbog njegovog agresivnog stila igre, kada dobije priliku agresivan je sa forhenda i bekhenda. Znao sam da će dići nivo u drugom setu. Servirao sam za meč, a posle sam osvojio nekoliko važnih poena, bilo je veče u kojem sam uživao na terenu, rekao je Đoković i dobio ovacije publike.

Istakao je Đoković da je veče bilo emotivno.

- Bilo je puno emocija, sa vama gledaocima, neke su bile dobre, neke ne baš. Ne možete uvek biti perfektno mirni, posebno sa srpskim mentalitetom, ponekad poludim na terenu, nekada mi pomogne, razbudi me, nekada ne, ljudsko sam biće kao i svi vi, nosim se sa emocijama svakodnevno. Najvažnije je da na terenu date sve od sebe, vrlo sam srećan što uspevam sa vama da podelim tu energiju, hvala svima na podršci.  

Ruski teniser mnogo poena dobio je na mreži, a ona mu je bila i saveznica, većina loptica koje su zakačile mrežu završavale su u Novakovom polju. -

- Mreža i ja nismo bili u ljubavi, dešava se to. To je jedan od onih dana, kada morate da ostanete mentalno fokusirani i snažni. U taj brejku mi je pomogao, promašio je nekoliko forhenda. Igrao sam prave udarce u pravom trenutku. U polufinalu možete uvek da očekujete teškog protivnika, srećan sam što sam odgovorio izazovu

Pohvalio je rivala kod servisa.

- Menjao je pozicije na drugom servisu, a ja se nisam osećao sigurno, išao sam na sigurnost, zato sam slao sporije servise, nekada je uspevalo, moraću da radim na drugom servisu pred finale. Došap sam u Tel Aviv sa željom da dođem do poslednjeg meča, to sam i uradio.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)