POZNATO S KIM ĆE FEDERER IGRATI OPROŠTAJNI DUBL: Đoković pauzira prvog dana Lejver kupa, Mariju se nije ispunila želja

Novosti online

22. 09. 2022. u 13:30 >> 13:35

CEO teniski svet biće ovog petka veče prikovan ispred televizijskih prijemnika, izuzev naravno nekoliko hiljada srećnika koji su došli do ulaznice za mesto u londonskoj O2 Areni, kako bi svedočili oproštaju jednog od najvećih sportista sveta svih vremena, ikone tenisa i člana Velike trojke, Rodžera Federera.

ПОЗНАТО С КИМ ЋЕ ФЕДЕРЕР ИГРАТИ ОПРОШТАЈНИ ДУБЛ: Ђоковић паузира првог дана Лејвер купа, Марију се није испунила жеља

FOTO: EPA

Slavni Švajcarac je u sredu najavio da će na Lejver kupu, koga je ranije odredio za svoj oproštaj od aktivnog bavljenja tenisom, igrati samo jedan dubl meč.

Naravno da su odmah krenule spekulacije ko će biti taj srećnik s kojim će stati na istu stranu mreže, ali i koja dvojica iz Tima Sveta će moći da pričaju unucima da su igrali protiv Rodžera u njegovom poslednjem nastupu.

Biće to, po izboru kapitena Sveta Džona Makenroa, Džek Sok i Frensis Tijafo, dok je kapiten Evrope Bjern Borg ispoštovao Federerovu, ali i želju najvećeg broja teniskih fanova, da mu saigrač u poslednjem plesu bude - Rafael Nadal.

Tako se nije ispunila želja nekadašnjem broju jedan Endiju Mariju da baš njemu pripadne ta čast, pa će Škot morati da se zadovolji nastupom u singlu prvog dana. Za utehu, njegov meč je neposredno pre dublova, tako da će ipak imati priliku da se susretne sa Rodžerom na terenu O2 Arene.

Dubl je poslednji na programu prvog dana Lejver kupa, a pre njega odigraće se tri singl meča. Prvi na teren izlaze Kasper Rud i Džek Sok, od 13 časova, iza njih će kao drugi meč dnevnog programa igrati Stefanos Cicipas i Dijego Švarcman. Večernji deo programa otvaraju od 19 časova Endi Mari i Aleks de Minor, posle koga će rekete ukrstiti navedeni dublovi.

Federer će po završetku prvog dana ozvaničiti svoju odluku o penziji, posle čega će ga u Timu Evropa zameniti rezerva Mateo Beretini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja