"PRILIKA KOJA SE UKAZUJE JEDNOM U ŽIVOTU" Novak Đoković stigao u London pred nastup na Lejver kupu, okuplja se "Velika četvorka" (FOTO/VIDEO)

Đ. S.

20. 09. 2022. u 17:25

POLAKO se okuplja evropski tim snova za Lejver kup, koji je na programu od 23. do 25. septembra u Londonu.

ПРИЛИКА КОЈА СЕ УКАЗУЈЕ ЈЕДНОМ У ЖИВОТУ Новак Ђоковић стигао у Лондон пред наступ на Лејвер купу, окупља се Велика четворка (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: EPA

Posle Rodžera Federera i Stefanosa Cicipasa, na tlo britanske prestonice sleteo je i Novak Đoković, koji će zajedno sa pomenutom dvojicom, uz Rafaela Nadala i Kaspera Ruda, igrati protiv tima "Ostatka sveta" koji čine Feliks Ože-Alijasim, Tejlor Fric, Dijego Švarcamn, Džek Sok, Aleks de Minor i Frensis Tijafo.

Sistem takmičenja na Lejver kupu je takav da se u tri dana igra 12 mečeva (devet singlova i tri dubla). Prvog dana pobeda vredi jedan poen, drugog dva i trećeg tri, a pobednik je tim koji prvi stigne do 13 bodova. Tim Evrope je od 2017, kada je bilo inauguralno izdanje ovog takmičenja, pobeđivao svakog puta.

- Biće ovo emotivno na terenu i van njega, naročito za Rodžera. Veoma sam uzbuđen, ovo je verovatno prilika koja se ukazuje jednom u životu, biti u sitom timu sa Rafom, Rodžerom i Endijem, trojicom mojih najvećih rivala - poručio je Novak po sletanju na londonski aerodrom.

FOTO: EPA

Nole, Endi, Rodžer i Rafa u Madridu 2013. godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)