NADAL JE IKONA: Nekadašnji španski teniser hvali zemljaka

Tanjug

07. 09. 2022. u 10:52

BIVŠI španski teniser Aleks Koreča smatra da su rezultati Rafaela Nadala u ovoj godini pravo čudo, pošto je veći deo sezone imao problema sa povredama, prenosi "Jurosport".

НАДАЛ ЈЕ ИКОНА: Некадашњи шпански тенисер хвали земљака

FOTO: Tanjug/AP

Nadal je ove sezone osvojio Australijan open i Rolan Garos, dok je zbog povrede morao da preda polufinale Vimbldona Niku Kirjosu. Bivši najbolji teniser sveta je u osmini finala Ju-Es opena poražen od Amerikanca Frensisa Tijafoa.


- Za mene je čudo to što je Nadal uspeo da osvoji Australijan open i Rolan Garos. On je naša ikona, najbolji primer našeg sporta. Nadal je izgubio od Tijafoa zato što je Frensis odigrao neverovatno i dao sve od sebe - rekao je Koreča.

On je istakao da Nadal nije bio dovoljno fizički spreman za meč sa američkim teniserom.

- Nekako nije imao dovoljno energije kako bi se dovoljno dobro branio i diktirao tempo. Mučio se i pomalo je kasnio na svaku lopticu, a kada igrate protiv nekoga ko napada koliko Tijafo, to nije dobro - izjavio je Koreča.

Rafa uprkos ranoj eliminaciji sa JU-Es opena ima šanse da se vrati na čelo ATP liste. Da bi se to ostvarilo potrebno je da ni Kasper Rud ni Karlos Alkaraz ne uđu u finale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)