LEPA MARIANA UŽIVA U SRBIJI: Otac joj je legenda Hajduka, obožava Novaka Đokovića (FOTO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

20. 08. 2022. u 11:53 >> 11:57

MARIANA Dražić, hrvatska teniserka nastupala je na čelendžeru u Vrnjačkoj Banji koji se igra za nagradni fond od 25.000 dolara, ucestvovala je u dubl konkurenciji, a nakon turnira u razgovoru za "Novosti" iznela je svoje utiske o Srbiji, Novaku Đokoviću, Ani Ivanović, planovima za karijeru, ali neizbežna je tema bio i njen otac, Darko, koji važi za veliku legendu Hajduka iz Splita.

ЛЕПА МАРИАНА УЖИВА У СРБИЈИ: Отац јој је легенда Хајдука, обожава Новака Ђоковића (ФОТО)

Printskrin/Instagram/marianadrazic

Marijana je u Vrnjačkoj Banji trebalo da nastupa u singl i dubl konkrenciji, na kraju je uspela da zaigra samo u dublu i to u paru sa  Elenom Marković iz Srbije. Stigle su sve do polufinala.

Na tom putu izbacile su četvrte nosioce i igračice iz top 200 na VTA listi Tamaru Ćurović i japansku teniserku Funu Kozaki.

U polufinalu zaustavile su ih prve nositeljke Aplton i Tombari.

- Zadovoljna sam rezultatom ove nedelje. Doneće mi dodatni skok na VTA listi i do sada najbolji renking u dubl konkurenciji. Uvek mi je drago da nastupam u Vrnjačkoj Banji jer sam tu 2019. godine osvojila turnir i poseban je osećaj igrati tu. Naredni turnir na kome nastupam biće Prag, čiji je nagradni fond 60.000 dolara, rekla je Dražić.

Mariana ne krije da uživa u čarima Srbije.

- Poslednji put bila sam u Srbiji 2020. godine, nastupala sam u Beogradu na Tipsarević akademiji, bio je egzibicioni turnir, u pauzi zbog korone. Uvek kada odem odavde osećam se opušteno i srećno, jako mi prijaju ljudi, hrana, okolina, oduševljena sam Srbijom i rado se uvek vraćam. Jedva sam čekala da ponovo dođem. Najviše uživam u hrani koja je vrhunska u poređenju sa bilo kojom u svetu. Zaljubila sam se u proju prvi put po dolasku u Vrnjačku Banju i od tada je pravim svaka dva, tri dana.

Zanimljivo je da Mariana dolazi iz spotske porodice, njen otac Darko Dražić legenda je Hajduka iz Splita i Fortune iz Dizeldorfa, a nastupao je i za reprezentaciju Hrvatske.

- Tako je, sportska smo porodica, tata i Hajduk i prva hrvatska reprezentacija posebna su priča, ali ja sam se u tenis zaljubila na prvi pogled gledajući sestru dok je trenirala, a na prvi trening odveo me je pokojni deda, od tada je sve krenulo.

FOTO: Privatna arhiva/Mariana Dražić/ Instagram/Printskrin/marianadrazic

Ističe da su joj na početku karijere značili saveti oca.

- Dosta mi je tata pomogao dok sam bila mlađa, uveo me je u kondicionu pripremu, na tome smo od malena radili. Naučio me je dosta toga, a i sada mi pomaže sa fizičkom pripremom i savetima, dosta se razume u sport i jako sam srećna što ga imam uz sebe, odlično se slažemo.

Idol joj je bila i jedna srpska teniserka, a voli i Novaka Đokovića

- Dok su aktivno igrale uživala sam gledati Anu Ivanović kako igra sa kojom su me često upoređivali zbog osmeha, kao i Kim Klajsters i Karolinu Voznjacki, Federer mi je od muškaraca bio drag, a Nole je u odnosu na sve njih najviše u srcu. Za mene je Novak Đoković najbolji i o njemu imam samo pozitivne reči. Veliko je srce na i van terena, obožavam njegovu borbenost i srčanost.

Pažnju regionalne javnosti skrenula je na sebe 2020. godine kada je nezadovoljna stanjem u hrvatskom teniskom savezu rekla da razmišlja o promeni reprezentacije, čak i da zaigra za Srbiju, da li se nešto promenilo za dve godine?

- Za sada se ništa ne menja po pitanju promene zastave, a odnos mene i saveza je isti. Ima tu par osoba koje me cene i sa kojima sam u dobrim odnosima kao izvršni direktor saveza Vlatko Jovanovski i njemu hvala na svemu što je uradio za mene, takođe i Feliks Lukas koji je organizator VTA turnira u mom rodnom gradu, Makarskoj, verovao je u mene i dao mi priliku da opravdam nastup igrajući prvo VTA polufinale.

Otkriva nam i planove u nastavku sezone.

- Ova godina za sada dosta dobra imala sam rezultate u singlu i dublu. Cilj mi je da se dodatno popravim na VTA listi i da sledeću godinu zaigram na grend slemu u dublu, te ću dati sve od sebe da to i ostvarim, rekla je Mariana Dražić za "Novosti.rs".

BONUS VIDEO: Novak i Džuli igrali tenis u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!