STRANI NOVINARI "UPALI" NA NOVAKOV TRENING U BEOGRADU: Ju Es open "samo što nije", a ovako se ponaša Đoković (VIDEO)

Novosti online

18. 08. 2022. u 15:32

Da rastu šanse da bi Novak Đoković bi mogao da zaigra na Ju-Es openu 2022, rastu. Međutim, još ne postoje ganaracije da najbolji srpski teniser moći da otputuje u Njujork, a u celom tom iščekivanju jedna francuska ekipa novinara rešila je da "upadne" na Noletov beogradski trening.

СТРАНИ НОВИНАРИ УПАЛИ НА НОВАКОВ ТРЕНИНГ У БЕОГРАДУ: Ју Ес опен само што није, а овако се понаша Ђоковић (ВИДЕО)

FOTO: AP

Evo kako su oni, sa portala "Volimo tenis", uz video snimak sa Novakovog trening-kompleksa, izvestili svoje čitaoce:

"Izveštači 'Volimo tenis' su u Beogradu!

Pre jednog sastanka s Noletovim bliskim prijateljem, uspeli smo da posmatramo čoveka sa 21 grend slem titulom kako trenira u sopstvenoj akademiji, Teniskom centru Novak.

Iako Sjedinjene Američke Države u ovom trenutku, 11 dana pre početka Ju Es opena (održava se od 29. avgusta do 11 septembra) me dozvoljavaju nevakcinisanim strancima da uđu na njihovu teritoriju, Srbin izgleda veruje da će tamo moći da ode.

On nastavlja da se priprema, i to intenzivno, za slučaj da se sadašnja situacija promeni, a ta promena nije isključena - imajući u vidu popuštanje zdravstvenih propisa.

Ono što jeste sigurno, podsetimo, Novak Đoković će igrati na Dejvis kupu za Srbiju, u Valensiji, od 13. do 18. septembra", ističu pomenuti Francuzi uz snimak sa treninga Novaka Đokovića koji je i pred vama: 

Da li će Novak Đoković uopšte igrati na Ju-Es openu 2022?

Novak Đoković se, podsetimo, prošlog petka povukao sa spiska učesnika mastersa u Sinisinatijujer na američko tlo ne može da stupi kao nevakcinisan protiv SARS-CoV-2 tipa, ali...

Stvari se po tom pitanju menjaju.

Dok Nole u Beogradu čeka eventualne pozitivne vesti oko mogućnosti da bi mogao da zaigra na poslednjem grend slem turniru u sezoni, Ju-Es openu prvo je britanski "Tajms" javio da "postoji nada da bi prilike u SAD mogle da se okrenu u korist srpskog tenisera". Potom je na scenu stupio indijski "Tajms of India" koji je objavio poseban tekst na tu temu, ali uz naslov "Nevakcinisani Novak Đoković može da igra na Ju-Es openu 2022 nakon što su Sjedinjene Američke Države potvrdile promene Kovid propisa".

U tom tekstu se tačno navodi da je američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti  (CDC) doneo niz novih mera koje idu u prilog nevakcinisanim osobama i izjednačavaju njihova prava sa vakcinisanim građanima, ali - među zasad promenjenim pravilima uopšte se ne spominje ono za Novaka najvažnije, pravilo o obaveznom vakcinisanju pre putovanja iz neke druge zemlje u Sjedinjene Američke Države.

U tekstu indijskog Tajmsa, koji je deo jedne velike medijske grupacije (koja izdaje i Ekonomski tajms, i Mumbai Miror, ali drži i 13 TV stanica), navodi se i sledeća netačna tvrdnja:

"Američke vlasti su promenile Kovid propise. Sada su odlučili da ne diskriminišu nevakcinisane. Ovo će omogućiti pobedniku ovogodišnjeg Vimbldona da igra na poslednjem grend slemu u sezoni, koji počinje 29. avgusta. Organizatori Ju-Es opena još nisu obelodanili ovaj novi razvoj situacije. Ipak, sigurno je sada da će Đoković igrati u Njujorku".

A netačna je tvrdnja jer... Nema nikakvih garancija da će se u narednih 11 dana promeniti pravilo CDC-a o zabrani dolaska stranaca koji nisu vakcinisani protiv novog koronavirusa. Tačno je da je u odluci o popuštanju mera najavljeno da će se u "narednim nedeljama" i neki drugi propisi promeniti "u skladu s ovom odlukom", i to "uključujući tu o pravilima u zdravstvenim ustanovama, prilikom okupljanja koja predstavljaju potencijalno veći rizik za prenošenje virusa, ali i kada se radi o putovanjima" - no, u ovom trenutku, na snazi je i dalje - zabrana dolaska nevakcinisanih stranca u SAD.

Svakako, popuštanje mera za nevakcinisano stanovništvo Sjedinjenih Američkih Država daje Novaku nadu da bi mogao da igra u Njujorku, gde je prošle godine poražen u finalu od trenutno najboljeg rangiranog tenisera sveta, Danila Medvedeva iz Rusije, ali Novak Đoković još uvek ne može na američko tlo.

Ipak, sudeći po tome šta i kako radi 11 dana pred početak tog grend slema, kako su i naveli francuski novinari u svom tekstu, nema sumnje da Nole povlači prave poteze i sprema se kao da će na četvrtom ovosezonskom grend slemu i nastupiti.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (2)

MEĐUNARODNI DAN BEZ PAPIRA: Prilika da se ukaže na važnost očuvanja šuma