"NOVAK ĐOKOVIĆ NE MOŽE, A ILEGALNI MIGRANTI MOGU?": Američka senatorka zagrmela! "Bajden želi da pandemija traje večno"

Novosti online

05. 08. 2022. u 19:08

IME Novak Đoković odzvanja sportskim, ali i političkim kuloarima preko Atlantika svakodnevno.

НОВАК ЂОКОВИЋ НЕ МОЖЕ, А ИЛЕГАЛНИ МИГРАНТИ МОГУ?: Америчка сенаторка загрмела! Бајден жели да пандемија траје вечно

FOTO: Photo joiner

Nakon nestvarno velike podrške koju je dobio srpski teniser, sada se oglasila i Marša Blekburn, američka senatorka, koja je poslala pismo Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) zbog Novaka Đokovića kojem nije dozvoljen ulazak u SAD.

Ona se obratila direktoru CDC-a Ročelu Valenskom, napisavši da "Bajdenova administracija jasno stavlja do znanja da bi želala da pandemija traje zauvek."

Ona nije prva koja je javno podržala Đokovića, to je uradila i Klaudija Tini koja je zatražila izuzeće za Đokovića.

- Poštovani direktore Valenski, pišem u vezi politike vakcinacije Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). Ju-Es open, jedan od vodećih svetskih teniskih turnira, nedavno je potvrdio da Novak Đoković neće moći da učestvuje zbog Bajdenove administracije. Iako Ju-Es open nema u pravilniku obaveznu vakcinaciju za igrače, turnir će poštovati stav vlade SAD u pogledu putovanja u zemlju za nevakcinisane koji nisu državljani SAD. Đokovićeva vest naglašava problematičnu politiku CDC-a da pojedinac, da bi putovao u SAD, mora biti u potpunosti vakcinisan primarnom serijom prihvaćene vakcine protiv KOVID-19. Amerikanci su spremni da prevaziđu pandemiju i njenu beskrajnu listu pravila, ali Bajdenova administracija želi da potraje večno. Zabranom Novaku Đokoviću da se takmiči na Otvorenom prvenstvu SAD, Bajdenova administracija jasno stavlja do znanja da bi želela da nametne ‘doživotnu pandemiju‘. Ilegalni migranti mogu da pređu preko granica bez dokaza o vakcinaciji, ali Đoković ne može da igra na Ju-Es open. Mandati Bajdenove administracije nisu želje američkog naroda. Pišem vam kako bi zatražila da dozvolite Novaku Đokoviću da igra na predstojećem Ju-Es openu i kako biste uklonili preostala kovid pravila. S poštovanjem,

Marša Blekburn - stoji u pismu američke senatorke.

Podsetimo, Otvoreno prvenstvo SAD na programu je od 29. avgusta do 11. septembra.

BONUS VIDEO: Novak i DŽuli igrali tenis u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)