RODŽERE, STIGLI SU NEKI NOVI KLINCI... Isplivao je nestvaran podatak, posle ovoga će se i Federer zapitati da li je vreme za oproštaj?

Novosti online

24. 07. 2022. u 17:17

NESTVARAN podatak isplivao je pred finale ATP turnira u Hamburgu...

РОЏЕРЕ, СТИГЛИ СУ НЕКИ НОВИ КЛИНЦИ... Испливао је нестваран податак, после овога ће се и Федерер запитати да ли је време за опроштај?

FOTO: Photo joiner

Naime, za titulu u Nemačkom gradu boriće se 19-godišnji Španac Karlos Alkaras i samo godinu stariji Italijan Lorenco Museti.

Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da zbirno ove dve teniske nade imaju 39 godina, dok je još uvek aktivna teniska "ikona", Rodžer Federer zagazila u petu deceniju svog života.

Švajcarac koji dugoročno kuburoi sa povredama, najavio je povratak na Lejver kupu gde će nastupiti zajedno sa Novakom Đokovićem, ali pitanje je koliko će još ljubitelji tenisa moći da uživaju u njegovoj eleganciji. Posle ovog podatka i sam Rodžer će se zapitati, da li je vreme za kraj...

FOTO: AP

Museti, 62. igrač se pobedom nad Fransiskom Serundolom (6:3, 7:6), domogao se prvog finala u karijeri i od ponedeljka će garantovano biti među najboljih 40 na ATP listi.

Sa druge strane, španska teniska senzacija je trijumfom nad Aleksom Molčanom u drugom polufinalom meču (7:6, 6:1), potvrdila da je zaista legitiman naslednik Rafe Nadala.

Još davne 2005. godine "Bik sa Majorke" je postao najmalađi teniser koji je uspeo da se domogne TOP 5, a sada će njegov mlađi sunarodnik učiniti isto i postati drugi najmlađi kome je to pošlo za rukom, u istoriji "belog sporta".

FOTO: Tanjug/AP

Eventualni trijumf ga vodi do četvrte pozicije, a poraz mu garantuje mesto broj pet.

Zanimljivo da će Alkarazu  ovo biti peto finale u 2022. godini, a o tome kakav šampionski mentalitet poseduje, svedoči i da je pobedio svako od njih.

Jedini međusobni duel Musetija i Karlosa dogodio se na Čelendžeru u Trstu 2020. godine, kada je španski teniser bio bolji.

Nagradni fond turnira u Hamburgu je preko 1,77 miliona evra.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)