ALKARAZ NASTAVIO DA ''TONE'': Evo do kada niko neće moći da ugrozi Novaka Đokovića na prvoj poziciji ATP liste

Filip Milošević

06. 05. 2024. u 08:09

Ponedeljak je, izašla je nova ATP lista, a 424. nedelju na svetskom vrhu obezbedio je Novak Đoković, što je više od osam godina svetske vladavine.

АЛКАРАЗ НАСТАВИО ДА ТОНЕ: Ево до када нико неће моћи да угрози Новака Ђоковића на првој позицији АТП листе

Tanjug/AP

Janik Siner se pre dva dana povukao sa turnira u Rimu, što je dobra stvar za Novaka, dok je još jedna ohrabrujuća gubitak 800 bodova Karlosa Alkaraza, koji sada na trećoj poziciji. Razlog je poraz u četvrtini finala Mastersa u glavnom gradu Španije u kom je branio titulu iz 2023.

Potonućem Alkaraza kao i odustajanjem Sinera, Novak Đoković je obezbedio prvo mesto bar 428. nedelja, što znači da niko neće moći da ga skine sa trona do 10. juna.

Od ostalih srpskih igrača Laslo Đere je pao za pet pozicija i sada zauzima 44. mesto, Miomir Kecmanović skočio za osam te je sada 58. reket sveta, dok je Dušan Lajović bolji za jedno mesto i sada je 64.

Njih trojica nastavljaju poteru za Olimpijskim igrama, a raduje i skok Hamada Međedovića za devet mesta na 121. poziciju ATP liste. 

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije