ZA ĐOKOVIĆA NEMA PAUZE: Novak ide na otvaranje teniskog kompleksa u Visokom

Novosti online

13. 07. 2022. u 09:35

NOVAK Đoković prisustvovaće danas u Visokom otvaranju teniskog kompleksa sa dva vrhunska terena - tvrdom podlogom i šljakom.

ЗА ЂОКОВИЋА НЕМА ПАУЗЕ: Новак иде на отварање тениског комплекса у Високом

FOTO: AVAZ

Srpski as je već potvrdio dolazak, a uz njega u egzibicionim mečevima će nastupati reprezentativac Hrvatske i jedan od najboljih svetskih igrača u dublu Ivan Dodig, zatim najbolji slovenački teniser Aljaž Bedene i jedan od četiri profesionalna tenisera BiH Aldin Šetkić. Njihovi međusobni mečevi biće organizovani od 16.00 do 19.00.

Manifestacija otvaranja terena biće pod sportskim sponzorstvom Olimpijskog komiteta BiH i Teniskog saveza BiH. Očekuje se da će Novaku Đokoviću biti uručena Povelja zahvalnosti za širenje duha olimpizma i saradnje.

Na simboličan način terene će, nešto ranije, otvoriti kadetski reprezentativci do 12 godina: Italija - BiH, Slovenija - Srbija i Hrvatska - Makedonija. Njihovi mečevi će trajati od 10.00 do 15.00, potvrdio je za "Novosti" Semir Osmanagić, osnivač privrednog društva "Bosanske piramide", koje su investitor izgradnje kompleksa.

- Iskren da budem, ideja oko Teniskog kompleksa se rodila u razgovoru sa Novakom Đokovićem prilikom njegovog poslednjeg dolaska u Visoko i obilaska doline piramida. Đoković je zavoleo ovaj deo BiH gde je Visoko, i već je dolazio nekoliko puta godišnje. On kao vrhunski sportista nema luksuz da ovde boravi deset dana, a da ne trenira. Posle izgradnje terena Novak će imati uslove i za trening kada dođe u posetu Visokom - kaže Osmanagić.

IZGRADNjA Teniski tereni u Visokom/FOTO: Piramidesunca.ba

Prema njegovim rečima, tereni su vrhunski napravljeni. Tvrdi teren urađen je po ugledu na Ju-Es open, a šljaka po ugledu na Rolan Garos.

- Cilj nam je i da organizujemo jednom godišnje "Piramida kup", na kojem bi igrala četvorica ili osmorica najboljih tenisera regiona - poručio je Osmanagić.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Novak Đoković poslednji put u poseti Bosanskoj dolini piramida kod Visokog boravio je u martu ove godine. Sa njim su bili supruga i deca.

Kako je naveo Osmanagić, i tokom svojih ranijih poseta, Novak se u Visokom oseća kao kod kuće, a svaki slobodan trenutak između putovanja i nastupa koristi za dolazak u Bosansku dolinu piramida, što je slučaj i ovog puta.

Modna revija i koncert

POSLE teniskih mečeva na terenima u Visokom, posetioci će imati priliku da prisustvuju modnoj reviji i kratkom koncertu prvaka Sarajevske opere Marka Kalajanovića iz Beograda, kao i pijaniste, profesora Bartolomeja Stankovića iz Visokog.

BONUS VIDEO: VELIČANSTVENI NOVAK: Top 10 tenisera po nedeljama provedenim na čelu ATP liste

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima