ZA NJEGA PRAVILA NE VAŽE: Nik Kirjos krši propise i poručuje - "Radim ono šta želim"

Novosti online

05. 07. 2022. u 13:51

AUSTRALIJSKI teniser Nik Kirjos nakon više od sedam godina ponovo je među četvrtfinalistima na grend slem turniru, a osam godina mu je trebalo da opet uđe među osam najboljih na Vimbldonu, što je iskoristio da ponovo dođe u središte medijske pažnje zbog svojih postupaka, a ne samo zbog rezultata.

ЗА ЊЕГА ПРАВИЛА НЕ ВАЖЕ: Ник Кирјос крши прописе и поручује - Радим оно шта желим

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Kirjos je na meč protiv Amerikanca Brendona Nakašime došao u crvenim patikama, kršeći tako vimbldonsko pravilo koje propisuje da svaki deo odeće i obuće mora biti većim delom bele boje. Isto je ponovio i nakon meča kad je tokom intervjua na Centralnom terenu na glavi imao crveni kačket.

 

Sve se to dogodilo dva dana posle njegove pobede nad Grkom Stefanosom Cicipasom, nakon koje su oba tenisera novčano kažnjena. Cicipas je zaradio kaznu od 10.000 dolara zbog napucavanja i bacanja lopte prema tribinama, a Kirjos je zbog toga prišao kod glavnog sudije i tražio Grkovu diskvalifikaciju. Australijanac je kažnjen sa 4000 dolara zbog psovki koje je tada uputio.

Ali Kirjos uživa u svom statusu "opasnog momka" svetskog tenisa i to je jasno dao do znanja za vreme i nakon meča s Nakašimom.


- Radim ono što želim - rekao je teniser na novinarsko pitanje o kršenju vimbldonskog pravila o nošenju opreme koja mora biti većinom bele boje.

"Znači, za vas pravila ne važe", upitao je novinar.


- Ne, nisam to rekao. Samo volim nositi svoje patike - odgovorio je Kirjos, a na konstataciju da će morati na razgovor sa glavnim sudijom, samo je slegnuo ramenima.

- Nemam problem s tim. Sutra ću nositi potpuno bele patike - rekao je on.

Kirjos je potom priznao da uživa u kontroverzama koje su stalno prisutne tokom njegove karijere.


 - Ne smeta mi. Volim to. Privlačim više pažnje. Kako se ono kaže? Svaka reklama je dobra reklama, zar ne? - zaključio je Nik.

BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu?
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024