KRV NIJE VODA: Šekijev unuk postao novi saigrač Aleksandra Mitrovića u Premijer ligi

Novosti online

05. 07. 2022. u 13:09

NOVOPEČENI premijerligaš Fulam objavio je kako se njihovoj mladoj ekipi pridružio Kristian Šekularac, član švajcarske U19 reprezentacije i doskorašnji fudbaler Juventusa. Šekularac se tako vratio u svoj rodni grad, budući da je rođen u Londonu, a uz švajcarsko ima i englesko državljanstvo.

КРВ НИЈЕ ВОДА: Шекијев унук постао нови саиграч Александра Митровића у Премијер лиги

Foto: Printskrin Twitter/@CaughtOffside

Šekularac je rođen u decembru 2003. godine u glavnom gradu Engleske, ali se sa porodicom ubrzo preselio u Švajcarsku, gde je i odrastao. On je unuk Mirka Šekularca, rođenog brata legendarnog Dragoslava Šekularca.


Dragoslav Šekularac rođen je u Štipu 8. novembra 1937. godine, i svojim golovima i igrama u Zvezdinom dresu zaslužio je da se nađe u najužem izboru najboljeg igrača beogradskog kluba svih vremena. Na 375 mečeva za naš klub postigao je 119 golova, osvojio titulu prvaka i jedan kup. A kao trener crveno-belih u sezoni 1989/1990. osvojio je duplu krunu stvorivši tim koji je već naredne godine osvojio Kup šampiona i Interkontinentalni kup. "Kralj driblinga" je druga Zvezdina zvezda, iza Rajka Mitića. Bio je reprezentativac kada je Jugoslavija bila olimpijski pobednik, četvrta u svetu i druga u Evropi.
 


Mladi Kristian ponikao je u švajcarskom Servetu, pre nego što se preselio u mladi tim Juventusa, a sada je stigao u Fulam. Mladi Šekularac će pokušati da u Londonu izgradi svoj put u fudbalskom svetu, a zanimljivo je da bi mogao da bira između tri reprezentacije, ukoliko do toga dođe.

Već poseduje švajcarski pasoš, a osim za Srbiju, preko svojih predaka bi mogao da igra i za Severnu Makedoniju, imajući u vidu da je njegova prabaka - a majka Mirka i Dragoslava Šekularca - poreklom iz Makedonije.


BONUS VIDEO: Rusi navijaju - Kosovo je srce Srbije
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)