DOBAR JE ALKARAZ ALI JOŠ ZELEN ZA TRAVU: Đoković saznao ime protivnika u četvrtfinalu, ali prvo mora da pobedi senzaciju turnira

O. M.

03. 07. 2022. u 20:40 >> 20:42

ITALIJANSKI teniser Janik Siner treći je četvrtfinalista Vimbldona. Deseti nosilac je u četvrtom kolu savladao petog kosturaša KArlosa Alkarasa u četiri seta - 6:1, 6:4, 6:7(8), 6:3.

ДОБАР ЈЕ АЛКАРАЗ АЛИ ЈОШ ЗЕЛЕН ЗА ТРАВУ: Ђоковић сазнао име противника у четвртфиналу, али прво мора да победи сензацију турнира

FOTO: AP

Pobednik ovog meča sastaće se u borbi za polufinale protiv pobednika meča Novak Đoković - Tim van Rajthoven koji možete da pratite u prenosu uživo na portalu "Novosti".

Alkaraz je pred ovaj duel važio za favorita, možda više tžzbog pozicije na ATP listi i oreola budućeg broja 1 koji mu je aklamacijom dodelila teniska javnost. Ipak, pokazao je danas da je još zelen za travu, iako se ne može reći ni za sinera da mu je to omiljena podloga.

Tako nije izgledalo u prvom setu u kome je Italijan počistio Centralni teren Špancem. U drugom setu Alkaraz se malo popravio, ali je jedan rani brejk bio dovoljan Sineru za vođstvo od 2:0. 

Najviše drame viđeno je u trećem setu koji je ušao u 13. gem. A u taj-brejku, prvi je do prednosti stigao Alkaraz, međutim Siner je preokrenuo i stigao do meč lopti koje nije iskoristio pa je Španac smanjio na 2:1 u setovima.

Siner je ponovo preuzeo kontrolu u četvrtom setu, rano došao do brejka, ali se onda i sam suočio sa vezanim brejk loptama. Tu je pokazao neverovatnu pribranost i odličnim servisima spasao 0:40. Bile su mu potrebne još dve meč-lopte da dođe do pobede u ovom meču i sada čeka boljeg iz duela prvog nosioca i najvećeg iznenađenja turnira.

Ovom pobedom, Siner je izjednačio svoje najbolje rezultate na grend slemovima, pošto je ove godine stigao do četvrtfinala AO, a 2020. bio je među osam na Rolan Garosu. 

Siner i Đoković sastali su se do sada jednom na ATP turneji i to prošle godine u šesnaestini finala Monte Karla, kada je naš as pobedio 6:4, 6:2.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili