SPALA KNJIGA NA TRI SLOVA: Drugu nedelju Vimbldona dočekala samo trojica TOP 10 tenisera sveta

O. M.

02. 07. 2022. u 23:19

KOMPLETIRANO je treće kolo Vimbldona u muškom i u ženskom singlu a među preostalih 16 tenisera i teniserki ostala su samo trojica igrača iz TOP 10 sa ATP liste i dve devojke iz prvih deset sa VTA liste!

СПАЛА КЊИГА НА ТРИ СЛОВА: Другу недељу Вимблдона дочекала само тројица ТОП 10 тенисера света

FOTO: AP

Nikad siromašniji Vimbldon! Osim Branioca titule Novaka Đokovića i španskog sdvojca Rafael Nadal - Karlos Alkaras u muškom singlu nema više igrača iz Top 10, a tu su još samo trojica iz prvih 20 sa ATP liste - Kemron Nori, Janik Siner i Tejlor Fric!

Tome su delom kumovale sankcije Ol Ingland klaba prema ruskim i beloruskim asovima, delom povrede, a ponešto i problemi sa koronavirusom.

U muškoj konkurenciji, Danil Medvedev i Andrej Rubljov kažnjeni su što su Rusi, Aleksandar Zverev, izbegao je tu sudbinu zahvaljujući nemačkom državljanstvu ali ga je od nastupa u Vimbldonu sprečila povreda koju je zaradio na Rolan Garosu.

Beretini, Čilić i Bautista Agut su otpasli zbog korone, a Rud, Hurkač i Ože-Alijasim eliminisani su već posle tri dana takmičenjalj. Danas im se priključio i Cicipas kome je na put stao Nik Kirjos.

U ženskoj konkurenciji još gora situacija. Posle današnje eliminacije najbolje teniserke sveta Ige Švjontek, u borbi za trofej ostale su druga i četvrta igračica sveta, Ons Džabir i Paula Badosa. Od prvih 20 tu sujoš samo 17. igračica planete Jelena Ostapenko i 18. Simona Halep.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024