RAFA ZABRINUO IZJAVOM: Bolje da ne znate koliko sam injekcija primio, ne znam šta će dalje biti

Novosti online

05. 06. 2022. u 19:08

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal po 14. put je pokorio Pariz i došao do 22. grend slem titule. "Bik sa Majorke" je posle meča je tokom obraćanja zabrinuo navijače.

РАФА ЗАБРИНУО ИЗЈАВОМ: Боље да не знате колико сам инјекција примио, не знам шта ће даље бити

FOTO: AP

Rafa je u finalu Rolan Garosa pregazio Kaspera Ruda sa 3:0. Nakon novog trijumfa u "Bulonjskoj šumi" istakao je da je srećan što je mogao da bude konkurentan u još jednom meču za trofej.

- Teško je opisati kako se osećam. Nikada nisam verovao da ću opet biti ovde, biti konkurentan u još jednom u finalu. To mi sve mnogo znači. Ovo je bilo neverovatno putovanje i vaša podrška sa tribina je bila isto takva. Veliko hvala na podršci - izjavio je Nadal i dodao:

- Ne znam šta može da se dogodi u budućnosti, boriću se.

Govorio je potom o povredi stopala koja ga neprestano muči.

-  Da nisam uopšte verovao, ne bih bio ovde. Ali jeste veliko iznenađenje. Posebno, kao što svi znaju, priprema mi nije bila idealna. Bio sam van terena i treninga mesec i po dana zbog problema sa rebrima, a onda se dogodila i noga. Taj problem je uvek tu, ali u Rimu je bilo posebno teško. Imao sam doktora ovde sa mnom, ne znam kako da kažem na engleskom šta smo tačno uradili, ali igrao sam bez osećaja u stopalu. Sa injekcijom u nerv, da bi stopalo "zaspalo", zato sam mogao da igram.

Novinarka "Eurosporta" Barbara Šet ga je upitala koliko je injekcija morao da primi tokom trajanja turnira?

- Bolje da ne znate koliko - kratko je odgovorio Rafa.

Iskoristio je Nadal priliku i da čestita Norvežaninu na sjajnom turniru. Rudu je ovo bilo prvi finale na nekom grend slemu.

- Kaspere, bilo je zadovoljstvo igrati sa tobom. Bio si sjajan i želim da ti čestitam. Ove dve nedelje su bile naročito važne za tebe. Srećan sam zbog tebe i tvoje porodice i želim vam sve najbolje. Takođe, moja porodica i tim. Mnoge stvari su se desile i ne mogu dovoljno da vam zahvalim. Kada su povrede u pitanju ništa ne bih mogao bez podrške i odavno bih bio u penziji. Veliko hvala svima. Hvala svima vama koji od ovog turnira pravite najbolji na svetu - zaključio je 36-godišnjak iz Manakora.

Inače, Nadalu je ovo bilo 14. finale u Parizu i iz svakog je izašao kao pobednik.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a