ZVEREV O MENTALNIM PROBLEMIMA: "Pogledajte kako Nadal, Federer i Đoković rešavaju te situacije"

Novosti online

26. 05. 2022. u 11:24

ALEKSANDAR Zverev izveo je epski povratak u sredu na Rolan Garosu kada je pobedio Argentinca Sebastijana Baeza u pet setova, nakon što je gubio rezultatom 0-2.

ЗВЕРЕВ О МЕНТАЛНИМ ПРОБЛЕМИМА: Погледајте како Надал, Федерер и Ђоковић решавају те ситуације

FOTO: AP

Na konferenciji za novinare posle meča, Zverev je aplaudirao Baezovom odličnom nastupu i podsetio se da je prošao kroz sličnu situaciju sa Dominikom Timom u finalu US opena 2020.


- Baez se verovatno oseća loše i misli da mu se dogodila najgora moguća situacija u tenisu. Znam zato što sam izgubio finale US opena nakon što sam dobio dva seta. Ali uvek rasteš i želim mu samo najbolje. On je neverovatno dobro dete i mislim da će se odlično snaći u ovom sportu - rekao je nemački teniser.

 Zverev je takođe iskoristio priliku da progovori o teškom početku godine za njega, u kojoj je morao da se nosi sa mentalnim problemima.

- Ne volim to da kažem, ali imao sam dosta psihičkih problema ove godine i ponekad sam bio depresivan. Stalno smo u centru pažnje, mislim da teniseri od pre 20 ili 30 godina to ne razumeju jer sada, za sve što radite, postoji kamera ili neko piše o tome. Plus mislim da na društvenim mrežama i drugim platformama postoji mnogo mržnje - izjavio je treći reket sveta.

Iz tog razloga, nemački teniser smatra da treba da se ugleda na Rafaela Nadala, Rodžera Federera ili našeg Novaka Đokovića kako bi u najtežim trenucima ostao pribran i uspostavio kontrolu nad svojom karijerom.

- Samo morate pronaći način da se vratite. Pričamo o mentalnoj snazi. Pogledajte najveće tenisere poput Federera, Nadala ili Đokovića. Oni uvek nađu način da se vrate u najtežim trenucima. Zato su oni tu gde jesu. Nikada neću biti na njihovom nivou, ali ću pokušati da im se približim jer je to nešto što moram da uradim - zaključio je Zverev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri