"PRIJATNO SAM IZNENAĐEN!" Novak Đoković uzeo titulu u Rimu, ali i ostao u čudu

D. N.

15. 05. 2022. u 18:03

NOVAK Đoković je osvojio ATP turnir Masters serije u Rimu, a to ga je veoma obradovalo.

ПРИЈАТНО САМ ИЗНЕНАЂЕН! Новак Ђоковић узео титулу у Риму, али и остао у чуду

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković je savladao Stefanosa Cicipasa u rimskom finalu, šesti put je osvojio pomenuti turnir, ali je priznao da nije baš očekivao da rival neće osvojiti niti jedan jedini gem u prvom setu.

- Pa, prijatno sam iznenađen time! (osmeh). Iako sam, naravno, imao plan šta i kako treba da radim, u tom prvom setu sam odigrao stvarno dobro. Možda i previše (smeh). Posle sam bio stegnut, on je to iskoristio, a na ovom nivou to može da odluči. Meč je lako mogao da ode u treći set, ali... Nekako sam uspeo da pronađem prave poteze, da se vratim i, što bi se reklo, "za inč sam bio bolji". Bilo je gusto, stegnuto s obe strane u taj-brejku - započeo je Nole intervju pokraj terena odmah posle finala.

Upitan kada je posledi put ovako dobro odigrao, nasmejan je odgovorio:

- Pa, juče! Gradim svoju formu na šljaci, kao i prethodnih godina. Znao sam da će moj najbolji tenis na ovoj podlozi otprilike doći u ovo veme. Nije moglo bolje, osvojiti titulu baš pred Rolan Garos.

Na konstataciju novinara "Bila je ovo perfektna nedlja?", klimnuo je glavom:

- Jeste, bila je!

Odmah potom, Đoković se obratio i na srpskom jeziku:

- Izvrsno je bilo finale, odigrao sam najpre verovatno najbolji set u ovoj godini, malo sam se stegao u drugom. A na ovom nivou par grešaka može da uzrokuje promenu rezultata,. Većinom seta Stefanos je bio bolji igrač, ali uspeo sam da se vratim i, na kraju,  da budem smireniji. Ovo je bila savršena nedelja, baš kao i ona prethodna, u Madridu, iako sam izgubio tamo u polufinalu, ali sam igrao baš dobro. Znate i sami, oduvek sam uživeo da igram u Rimu, nadam se da će mi ova titula dati podstrek za Rolan Garos - zaključio je Novak Đoković.

BONUS VIDEO Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je postao najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!