NOVAK ĐOKOVIĆ U KUĆI SLAVNIH? Nole u trci za dva neverovatna priznanja, evo kako da glasate (FOTO)

Novosti online

27. 04. 2022. u 08:20 >> 08:31

INTERNACIONALNA teniska kuća slavnih nominovala je nekoliko legendarnih momenata teniske istorije za ulazak u istu, naravno, među njima se našao i Novak Đoković.

НОВАК ЂОКОВИЋ У КУЋИ СЛАВНИХ? Ноле у трци за два невероватна признања, ево како да гласате (ФОТО)

Foto AP

Srbin je nominovan u dve kategorije. Prva, zajedno sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom - "epska rivalstva", a potom i sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije u kategoriji "najpoznatije proslave", podsetimo, reč je o šišanju na terenu nakon osvajanja salatare.

- Ove figure su bile veličanstvene jedna naspram druge. Federer i Nadal su se 2004. borili u svom prvom od 40 blistavih duela. Prema poslednjem prebrojavanju, Đoković i Nadal su se "sudarili" u 58 navrata, sastali su se u devet finala na GS. Srbin i Švajcarac su od 2006. do 2021. igrali 50 puta, a ova rivalstva su promenila samu igru - stoji u objašnjenju rivalstva pomenute trojice tenisera.

Printskrin/Youtube/Tennisfamer

Tu je i kategorija "Najbolja Pepeljuga priča", odnosno neočekivani trijumf kada su svi mislili da je pobediti nemoguće, zatim "Najbolji povratak" i "Momenat nacionalnog ponosa".

Među kandidatima za nagradu u kategoriji "Najbolja priča o Pepeljugi i "Momenat nacionalnog ponosa" našao se i trener Novaka Đokovića Goran Ivanišević, koji je 2001. na iznenađenje svih osvojio Vimbldon, a u kategoriji "Najbolji povratak" nominovano je finale Australijan opena 2022. godine između Nadala i Medvedeva.

Glasanje traje do 30. aprila i svoj glas možete dati OVDE, a vredi pomenuti da će bivši prvi reket sveta Lejton Hjuit u julu biti primljen u Tenisku kuću slavnih, gde se pomenuti Ivanišević već nalazi.

BONUS VIDEO: Novak i Jelena u ludom noćnom provodu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega