U BEOGRADU KAO U MOSKVI: Rubljov spreman za debi na Serbija openu

Novosti online

17. 04. 2022. u 14:45

RUSKI teniser Andrej Rubljov sprema se za svoj prvi nastup na Serbia openu i kaže da se dobro oseća pred početak turnira na kome će biti drugi nosilac.

У БЕОГРАДУ КАО У МОСКВИ: Рубљов спреман за деби на Сербија опену

Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Sedmi igrač sveta je zaustavljen u osmini finala Monte Karla, a prethodno je igrao drugu rundu Majamija, polufinale Indijan Velsa i treće kolo Australijan opena.

- Osećam se dobro, posebno što sam prvi put u Srbiji. Poslednjih par nedelja, posebno sezona na zatvorenom, igra na Indijan Velsu je bila odlična za mene. Sada je cilj da se što bolje pripremim za sezonu na šljaci", rekao je Rubljov na konferenciji za medije.

Rubljov je u prvom kolu Srbija opena slobodan, dok će u drugom igrati protiv boljeg iz duela između Henrija Laksonena i kvalifikanta.

- Voleo bih da dođem do finala. Mislim da to svi žele, to je normalno. Zbog toga teniseri dolaze na turnire, da bi pokušali da ih osvoje. Sada je nivo tenisera ujednačen. Vidimo iz turnira u turnir da momci sa nižim rankingom pobeđuju one sa visokim rankingom. Svi rade profesionalonije i nivo je sve veći i veći. Mođete da izgubite u bilo kom kolu. Neko ko je loše rangiran može da dođe do finala.

- iće teških mečeva, čak i prvi meč. Ima jako dobrih igrača. Novaku je favorit, ali mislim da i on želi da ide iz meča u meč i pokaže najbolje. Ako pobedi, biće zaista srećan, posebno zbog pauze, jer nije igrao neko vreme.

Rubljov kaže da se u Beogradu lepo oseća.

- Hrvatska je malo drugačija. Bio sam tamo preko leta i bio sam na mestima gde je more. Ne osećam se isto, u Moskvi, nemamo more. Ovde u Srbiji se osećam slično, grad je manji ali osećam se slično kao u Moskvi - zaključio je Rubljov.

BONUS VIDEO - Vatreni večiti derbi

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave