RUD -"TEŠKO JE NAĆI RUPU U NOVAKOVOJ IGRI": Đoković dobio pohvale kakve nije nikada do sada

Novosti online

13. 04. 2022. u 10:04

FINALISTA mastersa u Majamiju Kasperu Rud u drugom kolu Monte Karla igra protiv Holgera Runea, a pred meč je govorio o Novaku Đokoviću.

РУД -ТЕШКО ЈЕ НАЋИ РУПУ У НОВАКОВОЈ ИГРИ: Ђоковић добио похвале какве није никада до сада

Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Rud je pred meč govorio o svojoj formi i očekivanjima, ali se takođe dotakao i Novaka Đokovića.

- Novak igra malo drugačije u odnosu na Rafu. Malo dalje stoji u terenu i stvar sa Novakom je da ima tako dobar bekhend. Čak i tako dobri igrači na šljaci poput Rafe vole da 'guraju' bekhend tako da loptica beži protivniku. Teško je reagovati na visok odskok, ali je Novak postavljen protiv toga bolje od svih ostalih, jer ima tako dobru kontrolu sa bekhend strane - kaže Rud.

Tanjug/AP

Dodaje da Novak može da računa na uspehe na šljaci, iako ona nije Novakova omiljena podloga.

- Teško je naći rupu u njegovoj igri, ni njegov forhend nije slabost. Može da pravi vinere i dobre defanzivne udarce sa obe strane. Ne možete da se opustite protiv njega ni u jednom uglu terena jer ili igra bekhend kojim vas tera sa terena, ili pogađa različite uglove iz forhenda - dodao je Kasper.

FOTO: Tanjug/AP

Kretanje je, kaže, posebna priča.

- Očigledno je jedan od najboljih što se tiče kretanja. U stanju je da se brani kako niko ne može, to ga čini tako jakim i na betonu i na šljaci. Ali na šljaci, u stanju je da iskorači u teren i uzvrati vam tim jakim udarcima, koje pokušavate da mu vratite dok je loptica u penjanju. Opet, on je u stanju da vam je vrati sa dobrom dubinom - zaključio je Rud.

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KRAJ ZA ŽUBER: Ribakina preko Kudermetove do pobede