"NOVAK JE KONSTANTAN U SVOM PRISTUPU"! DŽim Kurijer: Đoković je želeo da pokuša da se takmiči

Novosti online

24. 03. 2022. u 12:09

BIVŠI američki teniser Džim Kurijer govorio je o Novaku Đokoviću i istakao da razume zašto je čekao poslednji trenutak da se povuče sa mastersa u Indijan Velsu.

НОВАК ЈЕ КОНСТАНТАН У СВОМ ПРИСТУПУ! Џим Куријер: Ђоковић је желео да покуша да се такмичи

Tanjug/AP

Do trofeja u "kalifornijskoj pustinji" stigao je Tejlor Fric, a Srbin uprkos tome što nije igrao uspeo je da se vrati na prvo mesto na ATP listi.

Kurijer se nadao da će Đokoviću biti dozvoljeno da igra na ovom mastersu, ali na kraju se to nije dogodilo jer nije vakcinisan.

- Želeo je da sebi da šansu da pokuša da se takmiči. U Australiji to nije funkcionisalo. Ono što se tamo desilo je bio politički potez ljudi koji su tražili publicitet. Mislim da nije trebalo ni da ide tamo, sve je postalo haotično - rekao je četvorostruki osvajač grend slema.

Novak je odlučio da do kraja žreba ostane u Indijan Velsu. Zbog toga se ponovo našao na udaru nekih kolega, ali legendarni Amerikanac smatra da Srbin ništa nije pogrešio.

- Novak je bio konstantan u svom pristupu. Jasno je da se neće vakcinisati. Koristiće pravila koja su mu dostupna i pokušati da igra što je više moguće. Njemu je bilo dozvoljeno da ostane u žrebu. Da sam bio na njegovom mestu, izabrao bih da se povučem pre kvalifikacija. Iskoristio bi dobar publicitet, ali opet, imao je prava da čeka do poslednjeg časa i ostane u žrebu - zaključio je Kurijer.

Novak Đoković je ove sezone igrao samo u Dubaiju, a naredni turnir na kojem će igrati je masters u Monte Karlu (10-17. april).

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest